Градоначелник присуствовао отварању 90. Пољопривредног сајма и разговарао са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Градоначелник Зрњанина Симо Салапура, заједно са помоћницом градоначелника Цицом Вучковић, присуствовао је данас, у Новом Саду, свечаном отварању 90. Међународног пољопривредног сајма који однедавно носи знак "Најбоље из Војводине".
 
 
90. Сајам, најзначајнију смотру аграра у овом делу Европе која окупља све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, из Србије и света, отворили су  министарка пољопривреде Јелена Танасковић и италијански министар пољопривреде Франческо Лолобриђида.
 
 
„Пољопривреда, пољопривредници, пољопривредни производи приоритет наше државе, да је аграрна политика на изузетно високом нивоу и нешто чиме се интензивно бавимо сваки дан и гледамо како да повећамо сточни фонд, како да унапредимо наше производе, како квалитетом да достигнемо европске стандарде и на све начине отворимо нова тржишта која ће дати могућност нашим производима да угледају свет - рекла је министарка Танасковић и указала да Министарство пољопривреде дијалогом покушава да реши проблеме који тренутно постоје из те области.
 
 
 
Франческо Лолобриђида је, обраћајући се том приликом, рекао да је Италија, овогодишњи партнер манифестације, са којом је Србија током прошле године имала робну размену од 583 милиона евра.
 
Изразио је наду да ће Сајам пољопривреде дати много позитивних порука и да у овом изузетно тешком моменту за светску историју државе које су блиске и које вежу блиске историјске везе могу заједно да изнађу решења.
 
На свечаном отварању обратио се и директор Сајма Слободан Цветковић који је казао да ове године посетиоце очекује 14 колективних изложби.
 
 
Презентују се најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, примена науке у пољопривреди, изложбе органске хране, као и оне са ознакама географског порекла, богатство домаћег генофонда, најсавременија пољопривредна механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева света.
 
 
Градоначелник је током обиласка Сајма посетио и штанд Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, где је разговарао са секретаром Владимиром Галићем и његовом помоћницом Драгицом Илић
 
Том приликом упознао их је са активностима и бројним мерама које Град спроводи како би помогао пољопривредним произвођачима са територије града, а посебно младим пољопривредницима.   
 
 
 
Пољопривредни сајам подстиче међудржавну и привредну сарадњу, интегрише унапређење знања, производње и развој науке. Уз то промовише значај иновација и представља синтезу искуства и достигнућа у српској пољопривреди, снажна је подршка привреди Србије, а његов допринос и значај мери се успесима излагача које остварују под кровом Новосадског сајма. 
 
Овогодишњи Сајам ће трајати од 20. до 26. маја. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7017/Poljop_sajam_00.jpg