Културни центар Зрењанина обележио 45 година од оснивања – додељене захвалнице за допринос раду те установе културе  

Пригодним програмом и доделом захвалница за допринос раду обележено је данас 45. година од оснивања Културног центра Зрењанина.
 
Културни центар Зрењанина отворен је 1978. године, на некадашњи Дан младости, 25. мај, под називом “Дом младости”. Током прве деценије постојања доминирали су програми намењени омладинској популацији. 
 
 
 
 
Данас је Културни центар Зрењанина установа културе која своје програмске активности организује, стварајући културне садржаје, у оквиру музичких, позоришних, филмских, изложбених, дечјих и мултимедијалних програма. Има и сопствену издавачку продукцију, објављује одређени број штампаних и музичких публикација а кроз видео продукцију - филмове, видео приче и емисије из области културе. 
 
Директор те установе Горан Маринковић уручио је овом приликом захвалнице Градском дечијем хору Културног центра, под управом Сенке Милисављевић, Женској певачкој групи Културног центра, вокалној солисткињи и чланици хора Опере Српског народног позоришта Милици Досковић, која чини део продукције Културног центра, Компанији „Персу“, у чије је име захвалницу примио Дарко Бјелоглав и Граду Зрењанину који је, по његовим речима, велика подршка. 
 
 
 
 
Захваливши на признању, градоначелник Симо Салапура је честитао руководству и свим запосленима на овом значајном и вредном јубилеју, али и свима који су, попут Градској дечијег хора, укључени у бројне активности у граду и својеврсни су део колектива Културног центра.
- Драго ми је што овај јубилеј обележавате а град представљате у најлепшем светлу, уз жељу да наставите са овим концептом који обухвата сва узрасна доба и широку лепезу уметничких укуса што, наравно, привлачи и велики број посетилаца – рекао је градоначелник, указујући да је важно подизати ниво, али и да су за то неопходни модернизација и инфраструктурна улагања.
 
 
Подсетио је на значајна улагања  у претходном периоду и када је у питању енергетска ефикасност, да је уз помоћ Покрајине урађено много тога, између осталог озвучење велике сале, да ће ове године бити реконструисан и плато испред Културног центра.
- Трудићемо се у сарадњи и у партнерству са Покрајином и Републиком, али и са друштвено одговорим компанијама као што је Персу, или с компанијама које су у кругу пријатеља Културног центра, да заједнички развијамо идеју и наставимо да улажемо у Културни центар. Важно је да истакнем да је Културни центар као установа културе, али и сви појединци који су чиниоци тог центра, укључени у тим за апликацију нашег града за Националну престоницу културе за 2025. годину и то је оно од чега нећемо одустати – рекао је градоначелник, указавши да је циљ да, приликом обележавања наредног јубилеја, можемо да кажемо да су публика, културни прегаоци и љубитељи уметности још задовољнији програмским концептом Културног центра. 
 
 
 
Маринковић је подсетио да Културни центар Зрењанина на годишњем нивоу организује  у просеку око 400 програма, а програме посети и у простору КЦЗР сопствене активности реализује више од 100.000 људи, те да је прошле године било чак 800 програма и 130.000 посетилаца.
- Циљ нам је да негујемо традицију и културу и да подижемо лествице, негујемо нову публику, а сигуран сам да ћемо на следећем јубилеју рећи да је ово било најбољих пет година, када је у питању рад наше установе културе – рекао је Маринковић.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7023/Kulturni_centar_jubilej_0.jpg