Трећи Зрењанински маратон окупио преко хиљаду учесника у пет трка - на стази од 42 км најуспешнији Љубиша Савић и Нина Ненин

Трећи Зрењанински MaxBet маратон одржан је данас, а трасом кроз централне градске улице, у пет трка, прошло је више од хиљаду учесника. Највећи одзив, већ по традицији, забележен је у Трци задовољства, за коју се, на стази дужине 7 километара, пријавило 530 учесника. Трчало се и трасом полумаратона, од 21,1 км, одржана је и штафетна трка, а посебно је наступило и 26 особа с инвалидитетом. Своју деоницу имали су и најмлађи, који су се надметали у главној градској улици. 
 
 
 
 
Маратонску трку, коју је успешно завршило 50 учесника, отворио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да Зрењанин има капацитета за организацију захтевне, маратонске трке, те да је ова манифестација важан  део богате спортске понуде нашег града. 
"Свим учесницима упућујем велики спортски поздрав из Зрењанина, Европског града спорта 2021. године, захваљујем и свима који су данас дошли да улепшају наш град, да покажемо да смо град спорта, али и град трчања. Зрењанин по трећи пут трчи маратонску трку, није то више новост, али почиње да буде озбиљна традиција. Захваљујем организаторима који покушавају да сваке године подижу лествицу, када је ниво трке у питању, време нас данас служи, кише сигурно неће бити и свима вам желим успех на стази", поручио је учесницима трке градоначелник. 
 
Као и ранијих година, у друштву пријатеља из Зрењанинског тркачког тима (ZR Running Team), градоначелник је успешно истрчао Трку задовољства. 
 
 
 
 
У конкуренцији маратонаца, први је на циљ стигао Љубиша Савић из Београда, друго место заузео је  Никола Павлов, трећи је био Борис Чинчурак. У женској конкуренцији, победница је Нина Ненин, друга је била Ивана Матовић и трећа Слађана Дечермић
 
Полумаратонску трку први је завршио Слободан Маринков, за њим је кроз циљ прошао Олег Сазонов, а трећи је био Игор Александров. Међу дамама, најбржа је била Мирјана Микалачки, друго место освојила је Александра Пејић, а треће Јасмина Јовановић
 
 
 
Међу учесницима Трке за особе с инвалидитетом, на стази од 5 километара,
био је и Миливој Добановачки
 
Победници Трке задовољства су Вјачеслав Соколов и Бранка Бојанић, док је на траси Трке за особе с инвалидитетом најуспешнији био Атила Крижик
 
Након овог лепог спортског догађаја, Зрењанин ће ове године бити домаћин још две уличне трке - Зрењанинског полумаратона, који се одржава 1. октобра и Уличне трке у Ечки, где ће се трчати 28. октобра. Један од организатора 3. Зрењанинског MaxBet маратона, Срђан Нешкоски, није крио задовољство што је све протекло у најбољем реду.
"Мало градова у Србији одржава маратонску трку тако да смо ми један од њих и драго нам је да људи из окружења и Србије долазе да упознају наш град да виде наше обичаје, културу и какви смо домаћини", рекао је Нешкоски у изјави за Радио-телевизију Војводине.
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7026/3_ZR_maraton_0.jpg