У Планковој башти одржава се 3. Фестивал „Здрав живот“ – радионице за децу и одрасле уз учешће великог броја излагача

Tрећи Фестивал "Здрав живот“ одржава се данас у зрењанинској Планковој башти и окупио је велики број излагача и посетилаца.
 
Фестивал је организовало Удружење "Здрав живот", које је на тај начин обележило и 35. годишњицу постојања, а уз подршку Града Зрењанина, Туристичке организације, Културног центра Зрењаина и пословног удружења ЗРЕПОК.   
 
 
 
Фестивал је осмишљен да би посетиоцима првенствено омогућио да се едукују како о конвенционалним, тако и о алтернативним приступима очувања и унапређења физичког, менталног и духовног благостања, као и животне средине.  
 
Поред тога, организоване су и интерактивне радионице на отвореном на којима се могу стећи практична знања и опробати се у разним физичким активностима. Осим предавања, посетиоци се могу и едуковати на штандовима учесника.
 
 
 
Организатори наводе и да је програм организован тако да покрива интересовање свих генерација, па је то, указали су, био и породични фестивал чији је циљ ширење свести и едукација у смеру здравих животних навика, а да манифестација својим примером показује еколошку одговорност у реализацији програма. 
 
Овогодишњи Фестивал окупио је педесет излагача органских производа, а одржава се дванаест радионица за одрасле, седам радионица за децу, као и различита предавања на тему здравог живота. 
 
 
 
Иначе, Удружење "Здрав живот" је основано 1988. године у Зрењанину као прво у Србији тог типа. Основна делатност удружења је едукативна тј. организовање предавања и курсева у циљу унапређења свих аспеката здравља људи.
 
Као круну тридесетогодишњег постојања и успешног деловања, удружење је 2018. године, под покровитељством града Зрењанина, организовало први Фестивал "Здрав живот". Након успешно реализованог првог фестивала, 2019. године је одржан и други са већим бројем учесника, како из земље тако и из иностранства али и са већим бројем посетилаца (око 2000 људи).

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7024/Festival_Zdrav_zivot_2023_0.jpg