За већу запошљивост младих у нашем граду: потписан Меморандум о сарадњи између Града Зрењанина и Центра за младе Yourjob Каритаса Зрењанин

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у име Града Зрењанина и Милица Богданов, у име Центра за младе Yourjob зрењанинског Каритаса потписали су јуче Меморандум о сарадњи између локалне самоуправе и те организације. Потписивању је присуствовао и помоћник градоначелника Рајко Капелан
 
 
 
Центар за младе Yourjob Каритаса Зрењанин је акредитовани центар за каријерно вођење и саветовање, који реализује активности и програме оснаживања младих за запошљавање. Потписаним Меморандумом, обе стране ће размењивати искуства у области остваривања подршке ка повећању запошљивости младих у Зрењанину, уважавајући чињеницу да свака од потписница има специфичан положај, програме, те законом и другим актима утврђене функције. 
 
Градоначелник је подсетио да је Каритас Србија један од партнера у националном пројекту “Економско оснаживање особа са инвалидитетом”, чији је Зрењанин учесник, уз још пет локалних самоуправа у Србији. Јучерашње потписивање Меморандума представља део реализације тог пројекта.
“Пројекат “Економско оснаживање особа са инвалидитетом” има за циљ унапређење приступа особама са инвалидитетом тржишту рада које је отворено, инклузивно и доступно за све. Иако је акценат у овом програму дат на запошљавању наших суграђана с инвалидитетом, Меморандум о сарадњи с Центром за младе Каритаса не ограничава се само на те категорије младих, већ ће заједничке активности ићи у ширем смеру, генерално на већу и лакшу запошљивост младих”, истакао је градоначелник. 
 
 
 
Пројектом економског оснаживања особа са инвалидитетом биће допуњен спектар јавних позива који је Град Зрењанин реализовао по први пут, попут оних за економско оснаживање жена и економско оснаживање младих. Такође, и приликом недавно одржаног Сајма запошљавања у Зрењанину, два предузећа понудила су посао особама с инвалидитетом.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7025/Memorandum_Caritas_0.jpg