Градоначелник и председник компаније “Метито” на градилишту Фабрике воде: припремају се објекти за монтажу опреме и додатни резервоар пречишћене воде

Градилиште Фабрике воде Зрењанин је у пуном јеку, припремају се објекти за монтажу опреме и додатни резервоар пречишћене воде. Све је то био повод да градоначелник Симо Салапура са Рами Гандуром, председником компаније Metito Utilities Ltd, Dubai и сарадницима посети градилиште.
 
 
 
 
Бранислав Зец, директор европског огранка Метита и Walid Madver, главни инжињер и један од директора Метита информисали су о току радова. С обзиром на околности и специфичности самог пројекта, иде се задовољавајућим темпом. Опрема стиже са више страна света од Шпаније, преко Португалије, Немачке и Турске, па до Осечине и Аранђеловца. Тестови су прошли у складу са стандардима, тако да се очекује до краја јуна да се нађу на локацији Фабрике воде у Зрењанину.
 
 
 
 
Инфраструктура у граду Зрењанину такође напредује, мењају се цеви у неколико градских насеља, пројекат мерних места је пред самим завршетком, док ће, кроз очекиване нове подршке из буџета, бити настављено привођење замене водоводних цеви крају, као и замене водомера у домаћинствима.
 
За сада, обе стране су истакле да је реализација уговора задовољавајућа и да ће се оправдати поверење које је Влада Републике Србије дала приватном партнеру и овом уговору.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7040/FABRIKA_VODE_RAMI_JUN_2023_0.jpg