Најављен традиционални Летњи турнир у малом фудбалу “Багљаш 2023” - ове године мечеви почињу 1. јула

Традиционални Летњи турнир у малом фудбалу “Багљаш”, који се дуже од две деценије одржава на отвореном терену ОШ “Петар Петровић Његош”, ове године стартује 1. јула. Жребање учесника одржаће се 30. јуна у 18 часова, у просторијама месних заједница на Багљашу, а пријаве су отворене већ од данас, све до 30. јуна, путем телефона 064-146-4984.   
 
Тим поводом, на конференцији за новинаре у Градској кући говорили су заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, председник Фудбалског савеза града Велибор Младеновић и потпредседници ФС града Зрењанина Дарко Тошић и Бранислав Пандуров. Организатор турнира је Фудбалски савез града, уз подршку Града Зрењанина. Саша Сантовац рекао је да се, као и сваке године, одржавају зимски и летњи турнир, као и да је, у претходне две године, забележен велики одзив и учесника и публике. 
 
 
 
“Град Зрењанин и овога пута помаже организацију, и што се тиче инфраструктуре, места одржавања и пратећих активности, али и у финансијском делу. Зрењанин препознаје турнир као значајан за град, о чему сведочи и његова дуга традиција, а драго ми је што исто мисле и поједини привредници, којима такође захваљујемо на помоћи. Свима нам је жеља да турнир буде што бољи и квалитетнији, наравно и да наградни фонд остане на истом нивоу, као што је био и на претходним турнирима”, рекао је Сантовац и позвао све заинтересоване екипе да се пријаве за учешће, а публику да присуствује свим мечевима, који ће се играти претежно у вечерњим часовима. 
 
 
 
Председник Фудбалског савеза града Зрењанина Велибор Младеновић рекао је да је логично да савез организује овакве манифестације и да је овај турнир једна у низу активности коју ће ФС Зрењанин подржати. 
“Ово је двадесет трећи летњи турнир по реду и остаје нам да се потрудимо да буде још бољи од претходних”, казао је. 
 
 
Дарко Тошић говорио је о техничким детаљима турнира, истакавши да се и овога пута турнир одржава у више узрасних категорија. Пионири ће наступати у категорији 2010. годиште и млађи, млађи јуниори су 2008-2009. годиште и јуниори 2006. и 2007. годиште, док су сениори годиште 2005. и старији.  
“Котизације за учешће на турниру су, као и прошле године, 3.000 динара за пионире, 6.000 динара за јуниоре и 12.000 динара за сениоре. Наградни фонд за сениоре такође остаје исти - 300.000 динара за прво место, 150.000 динара за друго и 50.000 за треће место, уз пехаре и медаље за најуспешније у свим категоријама”, рекао је Тошић.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7036/Letnji_turnir_Bagljas_2023_0.jpg