Обележена годишњица херојске погибије Саве Ердељана, 1999. године: почаст одао и потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић положио је данас на Граднуличком гробљу у Зрењанину венац на гроб палом хероју, старијем воднику прве класе Сави Ердељану, који је погинуо на данашњи дан током НАТО агресије 1999. године у бици на Паштрику.
 
Министар Вучевић венац је положио у пратњи бригадног генерала Горана Момчиловића, бригадног генерала Драгана Арсенијевића и бригадног генерала Зорана Насковића.
 
 
 
 
Венце су положили и чланови породице, градоначелник Града Зрењанина Симо Салапура, представници Града Сомбора, као и многобројна удружења. Претходно су служили помен свештеници СПЦ - Епархије банатске, храма Ваведења Пресвете Богородице у Зрењанину. 
 
Испред Града Зрењанина, обележавању ове годишњице присуствовали су и заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћница градоначелника Снежана Вучуревић и одборник Скупштине града и председник Савета МЗ “Граднулица” Синиша Вукић
 
 
 
 
Старији водник прве класе Сава Ердељан рођен је 6. марта 1961. године у Зрењанину, а средњу војну школу, смер пешадија, завршио је у Сарајеву. Обављао је дужност четног старешине 1. чете у 1. моторизованом батаљону 549. моторизоване бригаде Војске Југославије.
 
О свом ратном другу, његовом делу и херојској погибији, говорио је Владан Ранковић, председник удружења Херојске 549. моторизоване бригаде “Цар Душан Силни” из Призрена.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7035/MINISTAR_VUCEVIC_VENCI_ERDELJAN_0.jpg