Зрењанин домаћин републичког такмичења у "Малим олимпијским играма": спортски задатак да се не буде бољи од другог, већ да се буде најбољи што може 

Спортска хала "Кристална дворана" у Зрењанину угостила је данас малишане, ученице и ученике од првог до трећег разреда основних школа широм Србије, на републичком школском такмичењу у "Малим олимпијским играма", у организацији Савеза за школски спорт Србије и Савеза за школски спорт града Зрењанина. "Мале олимпијске игре" су такмичење које се у Зрењанину одржавају већ више од 40 година, што је био један од разлога да се нашем граду повери улога домаћина овог првенства. Такмичење је отворио градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 
 
- Ово је посебно драга манифестација, јер у њој учествују најмлађа деца. Могу да истакнем да су наши капацитети, како у људству, тако и у инфраструктури када је у питању спорт, на високом нивоу и не чуди што организујемо велики број спортских манифестација у нашем граду, рекао је градоначелник и захвалио се Савезу за школски спорт Србије, Савезу за школски спорт града Зрењанина, као и педагозима града  Зрењанина, Спортском савезу града Зрењанина и Јавној установи „Спортски објекти", који су били логистика како би ово било организовано што боље - казао је градоначелник и додао:
- Очекујем да се деца данас лепо друже, да резултат буде битан, али не у првом плану и да пошаљемо једну лепу слику из овог предивног спортског комплекса у Карађорђевом парку, где су своје почетке имали многи шампиони, и из наше "Кристалне дворане" -  поручио је учесницима данашње манифестације градоначелник Зрењанина. 
 
 
 
 
Испред Савеза за школски спорт Србије, обратио се председник Жељко Танасковић, који је овом приликом рекао да су "Мале олимпијске игре" један од најбољих пројеката.
- Оне обухватају узраст од првог до трећег разреда и оваквим видом такмичења хоћемо да створимо свест код младих да треба да се баве спортом. Велика је грешка ако се у овом узрасту одмах инсистира да се деца баве кошарком, фудбалом, одбојком или неким борилачким спортовима. У овом узрасту, они морају да се баве физичким активностима који стварају њихову моторику, да правилно скоче, трче и то је нешто што је најбитније, рекао је Танасковић и додао да је ово нешто што је јако прихватљиво код деце и да га радује чињеница што увек има пуно деце на оваквим манифестацијама.
 
 
 
 
Кристина Бачић, председница Савеза за школски спорт града Зрењанина, такође је изразила задовољство што се "Мале олимпијске игре" на републичком нивоу одржавају баш у Зрењанину и што је међу учесницима и ОШ "Петар Петровић Његош", чији су такмичари показали најбоље резултате, до општинског до међуокружног нивоа и заслужено изборили пласман на завршно, републичко такмичење.
- Данас су овде само најуспешније екипе из Србије и очекујемо леп и успешан спортски дан у Зрењанину - поручила је Бачић. 
 
И ове године је Савез за школски спорт Србије реализовао пројекат "Твој лајк за наш плес".
 
Ученици су имали задатак да окупе екипу, осмисле и увежбају плесну тачку, сниме и пошаљу на адресу Савеза за школски спорт. Стигло је преко 35 плесних тачака, поред тога што се за њих гласало, Стручна комисија је изабрала најбоље. Тако је у овом пројекту победила плесна тачка ученика ОШ „Јован Поповић" из Новог Сада у категорији од 1. до 4. разреда основне школе, под вођством наставнице Романе Шобот, док двоструки победници у пројекту "Твој лајк за наш плес" стижу из Панчева и то ученици наставнице Александре Мимић из ОШ "Бранко Радичевић". Ово је победничка нумера и по оцени публике и стручног жирија.
 
Награде су им уручили Жељко Танасковић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 
 
На данашњим играма сваки тим је имао задатак не да буде бољи од другог, већ да буде најбољи што може. И они су га успешно савладали. Одатле следи и главна порука с овог такмичења: "Нека нас данашње дружење подсети да треба да развијемо спортски дух код наше деце, да им будемо подршка, љубав, сигурност. Само уз подршку породице, спорт можемо приближити деци. Узимањем оног најбољег из спорта, обезбеђивањем позитивних искустава и стицањем спортских вештина припремићемо децу за квалитетан живот у одраслом добу. Зато децо, бавите се спортом!".

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7039/MALE_OI_REPUBLICKO_TAKMICENJE_0.jpg