Важни делови опреме за предтретман воде - ДАФ систем - допремљени данас на градилиште постројења у Зрењанину

Настављају се грађевински радови на проширењу постројења за прераду воде за пиће у Зрењанину, а два шлепера, нешто касније и још три, данас су допремили важне делове опреме која ће бити уграђена у део Фабрике воде у ком ће се вршити предтретман воде. Доласку делова опреме, појединачне тежине 11 тона и дужине преко 10 метара, присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура
 
 
 
 
О опреми која је управо стигла на градилиште, говорио је менаџер Фабрике воде Александар Савин:
“Планирани радови у овом делу проширења постројења ушли су у другу половину, тренутно се ради горња плоча резервоара за прерађену воду, а у току је и израда плоче за нову опрему која је стигла пре три недеље - дегазаторе и данас - ДАФ систем, који ћемо користити на предтретману, тако да би вода, прерађена у овом делу, требало да буде значајно ослобођена боје, органске материје, арсена. Опрема која је допремљена данас стигла је из Шпаније, произвођача “Сигма” из Ђироне, специјализованог за производњу и изградњу префабрикованих елемената ове намене. Имаћемо два таква елемента, којима ће се управљати независно и њихову уградњу, постављање на предвиђено место, очекујем у наредне три до четири недеље”, објаснио је Савин. 
 
Радови на реконструкцији постројења за пречишћавање воде за пиће у Зрењанину део су уговора који је потписан у Влади Републике Србије, између Компаније Metito Utilities Ltd, Уједињени Арапски Емирати и Града Зрењанина. 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7098/FABRIKA_VODE_JOS_OPREME_JUL_2023_0.jpg