Одржана 30. седница Скупштине града, дневни ред обухватио 22 тачке  

Скупштина
Одборници Скупштине града Зрењанина одржали су данас 30. седницу у актуелном сазиву, са дневним редом који је обухватио 22. тачке. Председавао је Чедомир Јањић који је, на почетку седнице, саопштио да је дошло до једне промене у саставу одборничких група, те да ће досадашњи одборник Социјалистичке партије Србије Зоран Шемић убудуће наступати у одборничком клупу СНС.   
 
 
 
Скупштина града верификовала је одлуке с претходне седнице Градског већа и усвојила Предлог Одлуке о доношењу Плана генералне регулације насељеног места Перлез, Предлог Одлуке о изменама Одлуке о уређењу града Зрењанина, као и Предлог Одлуке о приступању изради Плана квалитета ваздуха на територији града Зрењанина за период 2024 – 2029. године. Усвојен је и Предлог Одлуке о приступању изради Стратегије за младе Средњег Баната за период 2024 – 2030. године, као и предлози одлука о преносу права коришћења на непокретностима у јавној својини града Зрењанина и о прибављању непокретности у јавну својину града Зрењанина непосредном погодбом – без накнаде. Ове одлуке прокоментарисао је и заменик градоначелника Саша Сантовац.
“Усвајањем ових тачака отварају се нове могућности за развој града Зрењанина и бригу о његовим становницима. План генералне регулације насељеног места Перлез отвара могућност за пројектовање канализације у том месту, са пречистачем отпадних вода. Усвојен је данас и почетни акт који има за циљ доношење Стратегије за младе и желимо да чујемо њихово мишљење. У светлу периода од пре 11 година, значајно је смањена незапосленост, лакше је данас говорити о младима који се више не суочавају с проблемима запошљавања и лакше је одређивати њихову перспективу и указивати им на шансу у Зрењанину”, рекао је Сантовац, осврнувши се на још неке данас усвојене одлуке.
 
 
 
 “Драго нам је што усвајамо одлуке које имају за циљ прибављање одређених непокретности за Град Зрењанин. Захваљујући Дирекцији за имовину Републике Србије, Влади Републике Србије, данас смо овластили градоначелника да може да потпише уговор и да прибавимо непокретност у Улици краља Петра Првог број 3. Ради се о објекту од великог значаја и културном добру, у чију реконструкцију је град, уз помоћ Републике, већ уложио одређена средства претходне године, а сада ће радови на обнови бити настављени”, навео је Сантовац. 
 
Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о установљавању награде '”Нестор Димитријевић”, за изузетне резултате постигнуте у области образовања и васпитања, а која ће се додељивати 14. октобра, на дан рођења угледног грађанина Великог Бечкерека и великог просветног добротвора Нестора Димитријевића

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7183/SKUPSTINA_GRADA_22_09_2023_0.jpg