Градоначелник, поводом “Дечије недеље”, угостио малишане из вртића “Маслачак”: ове године у зрењанинским вртићима рекордних 2700 деце

Већ по традицији, прве недеље октобра, у оквиру “Дечије недеље”, деца из зрењанинских вртића и појединих школа посећују Градску кућу и упознају се с њеним амбијентом и радом Градске управе. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура угостио је данас малишане из вртића “Маслачак”, с васпитачицама Јасмином Ружић и Марином Пећанац, сарадницом Данијелом Томић и директором Предшколске установе Зрењанин, Жељком Цвијановићем
 
 
 
 
Деца су посетила градоначелника у сали Градског већа, обишла Барокну салу, почастила се грицкалицама и соковима, и том приликом су, на себи својствен начин, постављала питања градоначелнику и интересовала се за његове активности и оно што се свакодневно обавља у Градској кући и њеним службама. 
 
Градоначелник је истакао да му посебно задовољство чине овакве прилике да у Градској кући угости најмлађе суграђане, да с њима поразговара, али и да укаже, током “Дечје недеље”, шта град чини за најмлађе.  
 
 
 

“Моји, а пре свега њихови утисци поводом данашње посете су заиста лепи, а оно што је битно када је “Дечја недеља” у питању, јесте да укажемо на оно што чинимо за децу у граду Зрењанину, данас конкретно за Предшколску установу Зрењанин. Морам да истакнем да је ове године у вртиће уписан максималан број деце, рекордан до сада, скоро 2700. То је огроман систем и трудимо се да кроз улагања, кроз текућа одржавања, унапредимо услове боравка и рада у вртићима. Има вртића који су нови, ту су и они који захтевају санацију, реконструкцију или додатна улагања, што није ни лак, ни јефтин, ни брз посао, али се трудимо да одредимо приоритете и пуно тога је у претходном периоду већ урађено”, рекао је градоначелник и додао да предстоји реализација највеће инвестиције, коју град припрема у сарадњи с Покрајинском владом.   
 
 
 
 
“Добили смо средства за реконструкцију, односно градњу потпуно новог објекта вртића “Бајка”, на Багљашу, у току су припремне активности, припрема се документација и очекујемо да у наредним месецима крену и радови. Овим, практично, покрећемо и нови инвестициони циклус, када је Предшколска установа у питању”, казао је градоначелник и честитао деци “Дечју недељу”, уз поруку да ће се Град Зрењанин трудити да додатно улепша њихово детињство и радост. Најавио је и традиционалну манифестацију “Европско село”, која ће се одржати сутра на Тргу слободе, с почетком у 12 часова.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7202/PRIJEM_PREDSKOLCI_GRADONACELNIK_2023_0.jpg