Одржано жребање за манифестацију "Србија у ритму Европе", Зрењанин угостио представнике 23 града и општине, најављен ТВ спектакл за 23. октобар

Након што су прошле године представнице Зрењанина однеле победу на телевизијском дечјем музичком такмичењу “Србија у ритму Европе”, нашем граду припала је част да буде домаћин овогодишњег завршног такмичења, које ће се одржти 23. октобра у "Кристалној дворани", уз директан телевизијски пренос на Првој ТВ.
 
У оквиру завршних припрема за тај, како организатори најављују, прави музички и телевизијски спектакл из Зрењанина, синоћ је у Градској башти одржано жребање и одређен редослед учесника на манифестацији. У посебном амбијенту, жребању су присуствовали представници свих учесника, 23 града и општине широм Србије, као и представници њихових локалних самоуправа. У име домаћина, поздравио их је градоначелник Симо Салапура, који је потом и учествовао у жребању, извукавши име екипе општине која ће отворити такмичење у Зрењанину - Нове Црње.  Посебне поздраве упутио је деци која учествују у такмичењу.
 
 
 

- Ви сте они због којих све ово организујемо и ви ћете бити прави представници и амбасадори и ваших градова и општина, али и нашег града и наше државе, а да ћемо кроз организацију завршног догађаја, у нашој "Кристалној дворани", показати шта то Србија има, лепу и паметну децу - поручио је градоначелник присутним, а у каснијој изјави додао и да је поносан на тим који ће представљати  Зрењанин на такмичењу и да је посебно почаствован због присуства представника 23 града и општине из Србије у нашем граду.
 
-  Они ће провести викенд у нашем граду, вечерас присуствују жребању, друже се, припремају за завршни догађај и финално вече, које ће се одржати 23. октобра. Хвала свим организаторима, Првој телевизији која је препознала Зрењанин као добро место за реализацију овог програма и верујем да ћемо, као и до сада, показати да смо добри домаћини и да ће сви из Зрењанина понети лепе утиске. Желим, наравно, што бољи резултат и представницама нашег града, али је најбитније да се и оне и сви други осећају лепо на такмичењу. Зрењанин је увек био и град спорта, такмичарског духа, град културе, представљали смо се у тим областима на најлепши начин и верујем да ће тако бити и овом приликом - поручио је градоначелник Салапура  
 
 
 
 
Програм из "Кристалне дворане" током манифестације “Србија у ритму Европе” почиње 23. октобра у 21 сат и трајаће пуна три часа. Директор програма и водитељ церемоније жребања Игор Карадаревић није штедео речи хвале за досадашњу припрему и организацију такмичења, и у неколико наврата истакао да је Зрењанин у том смислу најбољи домаћин до сада.
- Сви су задовољни вечерас, градоначелник је био све време с децом Србије, и оно што могу да поручим Зрењанинцима јесте да се видимо 23. октобра, уживо из "Кристалне дворане", ко жели да дође, мораће да стигне доста раније, барем у 20 часова. Зрењанин је као град домаћин савршен, до сада нисмо имали бољег домаћина у региону - истакао је Карадаревић. 
 
Највеће дечије музичко такмичење "Ритам Европе", које се емитује на телевизији са националном покривеношћу има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. "Ритам Европе" је такмичење које окупља децу и омладину узраста од 14 до 21 године која, поред свог града или општине, представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије.
 
 
 
 
Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и гласова стручног жирија. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7209/RITAM_EVROPE_2023_ZREBANJE_0.jpg