Одржана Седница Скупштине града - одлука о исплати једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа на територији града Зрењанина

Скупштина
У складу са Пословником Скупштине града Зрењанина, по хитном поступку сазвана је и данас одржана 33. седница Скупштине града Зрењанина. Председавао је Чедомир Јањић, а седница је обухватила само једну тачку Дневног реда, што је био и разлог за краћи рок њеног сазивања - одлуку о исплати једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа на територији града Зрењанина. 
 
 
 
 
Овом одлуком утврђује се право на исплату једнократне новчане помоћи у висини од 10.000,00 динара свим ученицима средњих школа на територији града Зрењанина, који су држављани Републике Србије. Средства неопходна за реализацију ове одлуке, Министарство за бригу о породици и демографију пренеће граду Зрењанину, који ће новчану помоћ уплатити на рачун отворен код пословне банке, једног од родитеља, старатеља, хранитеља или пунолетног ученика, уколико га поседује. Ученици су у својим школама добили обрасце које попуњавају и предају разредним старешинама, а исплата је најављена током наредних десетак дана.
 
 
 
 
Коментаришући ову одлуку, коју је Скупштина града усвојила већином гласова, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац рекао је да је овакав начин помоћи или субвенција за одређене категорије становништва уобичајен и у земљама Европске уније. Он се захвалио одборницима што су се одазвали позиву за хитну седницу, и на тај начин допринели да се што ефикасније реализују мере које спроводи Влада Републике Србије.
“Још један показатељ привредног развоја Републике Србије јесте могућност да се помогне грађанима Србије и ово је још једна од мера Владе, овога пута усмерена ка ученицима средњих школа. Скупштина града изгласала је могућност да се пренесу финансијска средства из републичког буџета, односно надлежног министарства, у буџет Града Зрењанина, из ког ће се новац уплатити родитељима или старатељима деце. Сигурно ће ова мера многе обрадовати, као прилика да ученици себи нешто купе, да се едукују, искористе за неко путовање, свако ће се определити на који начин да новац искористи ”, рекао је Сантовац. 
 
Заменик градоначелника најавио је и одржавање наредне седнице, како је планирано, за наредни петак, 8. децембар, када би одборници требало да одлучују о предлогу буџета за наредну годину. Претходно ће сагласност на предлог одлуке дати и Градско веће. 
“Буџет ће бити знатно већи наредне године, посебно због прихода који улазе у њега од  стране виших нивоа власти, републичких и покрајинских и омогућиће да се град Зрењанин инфраструктурно развија у наредном периоду, али и да се искаже брига о свим категоријама становника”, истакао је Сантовац.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7293/SKUPSTINA_GRADA_30_11_2023_0.jpg