У Зрењанину отворена прва технолошка конференција - Футурологија, чија је централна тема вештачка интелигенција

Заменик градоначелника Саша Сантовац отворио је данас, у великој сали Културног центра, дводневну технолошку конференцију Футурологија, чија је централна тема вештачка интелигенција и која за циљ има да помогне образовном сектору и свима који планирају да се преквалификују да лакше корачају у свету крупних дигиталних изазова у будућности.

 

 

Сантовац је свим учесницима пожелео добродошлицу у наш град и успешан рад и навео да ова конференција служи да стекну нова знања, али да их касније примене, а оно што је најважније да стекну нова пријатељства која важна за размену искустава и заједничке идеје и нове бизнисе.
 - Важно је учити и улагати у себе. Драго ми је што имамо и  неколико предавача из нашег града има и Зрењанинаца што показује наше дугогодишње улагање у ИТ, од Факултета „Михајло Пупин“ преко  успешних ИТ компанија које послују у нашем граду и великог броја скупова на тему развоја ИТ сектора који су одржани у нашем граду. Мислим да је ово корак више и оно што граду треба и у наредном периоду, а Град Зрењанин ће наставити да овакве догађаје подржава и диже на виши ниво јер је ово прилика да младим људима дајемо шансу из које могу да искажу своју креативност, способност и да започну своје бизнисе и напредују и на крају и зараде – рекао је он.

Изразио је задовољство што Футурологију подржавају и привредници што је још један показатељ да привреда препознаје потребу да улаже у овакве конференције, како би млади људи, учесници ове конференције, сутра радили у тим привредним субјектима.

 


 
Футурологија се одржава у организацији зрењанинског ИКТ кластера, струковног удружења које окупља ИТ компаније града Зрењанина уз образовне институције и пословне организације.

Ђорђе Грујић, испред зрењанинског ИКТ кластера, указао је да га радује велики број људи који прате овај догађај и што се у Зрењанину може чути нешто што није забава, већ да је реч о едукацији и што ће свима помоћи „да корачају у будућност“.

 

 

У току два дана посетиоце очекује 13 лако разумљивих предавања која ће разјаснити комплексну тему вештачке интелигенције, истичући како њене предности, тако и изазове које ствара. 
Истакнути предавачи, панелисти и стручњаци из области ИТ-а ће кроз 13 предавања, 2 панела и практичне радионице поделити своје знање о примени вештачке интелигенције у пословању, а учесници радионица савладаће и основе управљања алатима на платформи вештачке интелигенције.
Посебан фокус биће на припреми за будуће ИТ промене, које се одвијају брже него икад и тешко су предвидиве, а конференцијска предавања ће свако разумети без обзира на ниво почетног знања, уз излагање стручних предавача.

 

 

Коференцију су подржали Зрењанински пословни круг, Привредна комора Србије, компаније Енмон и Consulteer, као и фондација “Регистар националних интернет домена Србије”. Захваљујући њиховој подршци, цене улазница за Футурологију су крајње симболичне.
Техничку подршку догађају пружају компаније One Stop Marketing и Insby group. 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7292/FUTUROLOGIJA_2023_00.jpg