Градоначелник у посети Белом Блату - асфалтира се Масарикова улица, финални радови и на новом државном путу Ботош - Орловат

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је данас Бело Блато, где су у току радови на рехабилитацији Масарикове улице, која добија асфалтну подлогу у целој дужини од 1,3 километра. И ови радови реализују се у оквиру Уговора о јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина. Истовремено, обављају се финални радови на изградњи новог државног пута између Ботоша и Орловата и ова важна саобраћајница ускоро ће бити пуштена у саобраћај у пуном обиму. 
 
 
 
 
Масарикова улица у Белом Блату прва је која се у том селу асфалтира од 2016. године и тим поводом градоначелник је поновио да ће, у оквиру трогодишњег уговора, готово свака месна заједница добити бар једну потпуно нову или рехабилитовану улицу.
- С лепшим временом путари су изашли на улице у овој сезони и данас се завршавају радови у Масариковој улици у Белом Блату, а у току су или су завршени радови и у градским месним заједницама, улицама 4. јула, Ђорђа Стратимировића, Артемовој, за асфалтирање се припремају улице Др Лазе Костића, Оповачка у насељу “Зелено поље” и Алексе Бојовића у Лазареву. То је план за наредних десетак дана, а потом настављамо даље, по динамичком плану извођача радова - истакао је градоначелник. 
 
 
 
 
Председник Савета месне заједнице Бело Блато Мирослав Маркуш задовољан је што су путари након осам година поново у Белом Блату и истиче значај асфалтирања ове улице.
- Ова улица повезује два краја села, с ове стране од центра су нам две трећине села и одлучили смо да асфалт добије овај део села. У плану је и да спојимо асфалтом у дужини од 400 метара ову улицу са главном, где је дрворед, како би из ње изместили саобраћај и преусмерили камионе који односе трску намењену извозу. Разговарали смо о томе с градоначелником и очекујемо његову подршку да то реализујемо - казао је Маркуш и додао да, осим ове инвестиције, ове године следе и радови у школи, где би, захваљујући донацији амбасаде Републике Бугарске, требало да буде замењена комплетна столарија. Очекују у Белом Блату да уговор о том пројекту буде потписан у скором наредном периоду. 
 
 
 
 
Градоначелник је још рекао да се завршавају радови на државном путу Ботош - Орловат, практично обилазници од које ће користи имати мештани оба ова села, а посебно Томашевца, на другој обали Тамиша. 
- Нов, савремен пут омогућиће свима бољу комуникацију, а оно што је такође битно, исходована је грађевинска дозвола за нови железнички мост преко Тамиша, очекујемо грађевинску дозволу и за мост преко ког ће се одвијати путнички саобраћај. Наша иницијатива је да се постојећи друмско-железнички мост претвори у пешачко-бициклистички, о чему разговарамо с надлежним институцијама - казао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
На траси пута Ботош - Орловат, дужине 5,35 километара и ширине 6 метара асфалтирање је завршено у потпуности, осим на самом спајању са старим путем код прилаза месном гробљу у Орловату. Радници и машине су на тој локацији, а данас је завршено и хоризонтално обележавање деонице, уређују се банкине, канали за одвођење атмосферских падавина и прилази с атарских путева. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7390/ASFALTIRANJE_BELO_BLATO_0.jpg