Мотоциклисти Баната и званично отворили сезону, градоначелник уручио заштитне кациге како би се указало на њихову безбедност на путевима

Окупљањем мотоциклиста у центру града данас је и званично отворена мото сезона, а тај догађај окупио је мотоциклисте не само из Зрењанина, већ из готово свих места са подручја Баната, а један од главних циљева јесте да се скрене пажња осталим учесницима у саобраћају да су мотоциклисти на путевима у већем броју и скрене пажња на њихову безбедност.

 

 

Тим поводом, градоначелник Симо Салапура уручио је заштитне кациге ученицима Техничке школе Зрењанин и полазницима ауто школа у граду који су недавно стекли возачку дозволу А категорије. Међу њима било је и девојака које ћемо у наредном периоду виђати на улицама града.
 


Градоначелник је изразио задовољство што се из нашег града шаље лепа слика – трг препун мотоциклиста и што се данас првенствено шаље порука о њиховој безбедности у саобраћају.
- Овде смо данас и са Полицијском управом, начелником Полицијске управе, начелником Одељења саобраћајне полиције, ту су и представници Савета за безбедност саобраћаја Града Зрењанина, као и члан Градског већа уз присуство многобројних удружења мотоциклиста не само са територије Града Зрењанина већ и околине. Оно што је нама најважније јесте да су са нама овде и ученици саобраћајног смера Техничке школе, али и полазници обуке за мотоциклисте – рекао је градоначелник.

 

 

Дељењем заштитних кацига онима који сада ступају у редове мотоциклиста, рекао је, реализована је намера је да се укаже на то колико је безбедност на путевима битна и да се кроз различите акције Града и Савета за безбедност и Полицијске управе Зрењанин томе допринесе.

- Када о томе говоримо мислим да смо на добром путу. Полицијска управа у протеклом периоду доста је чинила у набавци материјалних и техничких средстава како би безбедност на путевима била још боља, а управо кроз те контроле, превентивне контроле и едукацију, кроз акције Савета за безбедност желимо да постигнемо циљ, а то је да путеви буду што безбеднији са што мање незгода и да буде нулта толеранција, али и нула случајева када је у питању  смртност на путевима – поручио је градоначелник Симо Салапура.

 


   
Дарко Тодоров – Фрајта, један од зрењанинских моториста захвалио је, у име свих мотоциклиста који су се одазвали позиву и узели учешће у дефилеу, Граду и градоначелнику на подршци.
- Данашње отварање сезоне назвали смо „Мотоциклисти Баната отварају мото сезону у Банату 2024. „ . Идеја јесте да се покаже другим учесницима у саобраћају да смо ми сада у већем интензитету присутни на путевима. Ту где се ми највише возамо, ту ћемо данас и да скренемо пажњу другим учесницима пажњу, да само мало поведу рачуна, јер ипак је мотоцикли на два точка, нема никакву заштиту. Управо нашим дефилеом који ћемо возити кроз цео Банат, желимо да дамо само мали знак како би знали да смо присутни на путевима – рекао је Тодоров.

 

 


Похвалио је и подржао данашњу акцију доделе заштитних кацига и рекао да је то мишљење и осталих мотоциклиста.
- Много ми се то свиђа, а ми ћемо увек такве и сличне акције подржавати јер младим возачима треба дати стимулацију за почетак, и указати да је важно да се најпре обезбеде опремом, а тек онда на мотоцикл – казао је Тодоров.
Мотоциклисти су градоначелнику предали и поклоне – заштитну кацигу и мајице.

 

 

 

У склопу данашње вожње, од Зрењанина мотоциклисти ће возити пут  Житишта, Нове Црње, Кикинде и  Новог Бечеја. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7430/MOTO_SEZONA_2024_00.jpg