Свечано уручени уговори о стипендирању 74 ученика и 126 студената, из градског буџета за ту намену издвојено 17 милиона динара 

Додела уговора о стипендирању ученика и студената са пребивалиштем на територији Града Зрењанина уприличена је данас у Градској кући, амбијенту Градске баште. У текућој школској години, услове да добију градску стипендију испунило је 74 ученика средњих школа и 126 студената, а основни услов био је остварен успех у току досадашњег школовања. Прошле године износи стипендија повећани су за 50 одсто и усклађени са стипендијама на нивоу Републике Србије, тако да сада износе 8.100 динара за ученике и 13.000 динара за студенте. Укупно је за ову намену из градског буџета издвојено 17 милиона динара. 
 
 
 
 
Након потписивања уговора, стипендистима се обратио градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да су они најбоља инвестиција града, инвестиција у будућност, у знање, у школовање. 
“Верујем да ће вам ови износи стипендија, који су прошле године повећани и усклађени са републичким просеком, значити у наредним месецима, као и да ће већина вас бити овде на додели стипендија и наредне године. Желим вам да у наредном периоду завршите оно што сте започели, да ли у Зрењанину или неком другом граду, у Републици Србији или иностранству, али да не заборавите одакле сте потекли, од кога сте стекли основна знања, а на нама је, кроз све оне економске мере и побољшање економског потенцијала града, да вам омогућимо да се вратите и дате свој допринос развоју наше средине”, поручио је градоначелник окупљеним стипендистима.  
 
 
 
   
Честитао им је на добијеним стипендијама, а честитао им је и данашњи дан, Међународни дан физичке активности, истакавши значај бављења спортом и физичком активношћу и њиховим усклађивањем са школским и студентским обавезама.
 
Представио је и своје сараднике, чланове Савета за образовање Града Зрењанина, саветодавног тела градоначелника и Градске управе, који су такође присуствовали данашњој свечаности, а у потписивању уговора о стипендирању техничку и логистичку помоћ пружили су и запослени у Одељењу друштвених делатности Градске управе. 
 
 
 
 
У име стипендиста захвалио се Михајло Манигодић, ученик другог разреда Зрењанинске гимназије, рекавши да је Зрењанин град пун могућности и прилика за све његове грађанке и грађане, посебно младе.
“Градска управа зна да препозна наше идеје и иницијативе којима чинимо нашу локалну заједницу још перспективнијом. Испред свих присутних посебно се захваљујем граду и градоначелнику на указаној подршци у нашем будућем раду и учењу, којима ћемо, наравно, оправдати уручена средства”, истакао је он. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7464/DODELA_STIPENDIJA_2024_0.jpg