Градоначелник угостио теквондисткињу Јану Ђурановић која је освојила злато на Европском кадетском првенству у Тирани

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у свом кабинету, уприличио је пријем за текводисткињу Јану Ђурановић и тренера теквондо клуба Пролетер Петра Видаковића.

Повод је недавно завршено Европско клупско првенство у теквондоу, одржано у Тирани, које  је донело историјски успех за теквондо клуб Пролетер, уједно и за теквондо спорт у нашем граду.

 

 

Јана Ђурановић, као носилац и фаворит за медаљу у својој категорији, је на путу до златног одличја савладала такмичарку из Кипра са 2:0, представницу Турске резултатом 2:1, у полуфиналу била је боља од такмичарке из Италије са 2:0. У завршној борби била је боља од такмичарке из репрезентације Србије са 2:0, и тиме исписала историју за теквондо спорт у Зрењанину.

 

 

„Напорно смо се спремали за овај турнир, добро смо радили јер смо знали које ће противнице бити. Иако су борбе биле напорне, нашли смо тактику за сваку противницу и дошла сам до злата“, рекла је Ђурановић.

Јана је самим уласком у финале осигурала своје место међу најбољим теквондо борцима света на Светском кадетском првенству али и на завршном Гранд Приx турниру који ће се одржати у Кини ове године.

 

 

„Све оно што радимо сада јесте нешто што очекујемо да ће дати резултат у наредне три године, када ће се Јана такмичити у сениорској конкуренцији и наш циљ је да Зрењанин има представника који ће се такмичити на квалификацијама за наредне ОИ 2028. године“, рекао је тренер теквондо клуба Пролетер Петар Видаковић.

 

 

Честитајући им на овом изузетном резултату, градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао je да је ово ствар за понос.
„Да бисте нешто добили морате нешто прво да дате. Улагањем у себе, унапређењем инфраструктуре, у организације и тако у систем у целини, резултати су неминовни. На сваком такмичењу спортисти из нашег града доказују зашто је Зрењанин проглашен за “Европски град спорта” и због чега је значајно неговати спортску традицију“, истакао је градоначелник Салапура.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7526/PRIJEM_JANA_TEKVONDO_00.jpg