Уручени бицикли чију је куповину суфинансирао Град Зрењанин и додељене награде најуспешнијим учесницима конкурса за избор најлепшег дворишта и терасе

У Градској башти данас организована је подела бицикала суграђанима који су их набавили на основу расписаног јавног позива, а чију је куповину суфинансирао Град Зрењанин.
Такође, уручене су награде најуспешнијим учесницима конкурса “Најлепше двориште и тераса на територији града Зрењанина” који су заједнички спровели Град Зрењанин и ЈКП “Чистоћа и зеленило”.

 

 

Шеф одсека за заштиту и унапређење животне средине Града Зрењанина Јелена Поучки указала је да локална самоуправа спроводи низ активности у циљу заштите животне средине те се тако и конкурс за субвенционисање куповине бицикала као еколошки прихватљивог транспорта реализује већ четврту годину заредом.

 


- Сваке године издвајамо све већи износ средстава, наиме, прошле године за куповину сто бициклова опредељено је милион динара, док је ове године купљен 221 бицикл, а Град за ту намену издвојио 2.210.000 динара - казала је она и изразила задовољство што грађани бирају бицикл као еколошки прихватљив транспорт.

 


Иначе, Град Зрењанин спроводи ове конкурсе од 2021. године, у првој години субвенција је износила по пет хиљада динара за набавку 40 бицикала , а касније, због великог интересовања повећана је на десет хиљада динара.
Набавка бицикала спроводи се са циљем повећања броја бициклиста на улицама града, а у сврху побољшања квалитета ваздуха и смањења загађења животне средине.
План је да се ова активност настави и у наредним годинама издвајањем додатних средстава.

 


 
Када је реч о конкурсу “Најлепше двориште и тераса на територији града Зрењанина” технички директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Владимир Вујин изразио је задовољство што се на тај конкурс одазвао велики број људи.
- Комисија је изашла на терен, одабрани су најлепши балкон и двориште, а обезбеђене су награде за сва прва три места и надамо се да ће следеће године одзив суграђана бити још већи, а дворишта и терасе још лепше – рекао је он.

 


Прва награда у категорији дворишта додељена је Светлани Црњански из Клека, друга награда Душици Стеванов из Лазарева, а трећа Радмили Радишић из Зрењанина.
У категорији најлепша тераса, прво место освојио је Томи Борки, друго место Маријана Допуђа, а треће Јелена Милошевић, сви из Зрењанина.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7524/NAJLEPSA_BASTA_I_BICIKLOVI_2024_00.jpg