Градоначелник Симо Салапура и покрајински секретар Александар Софић обишли радове на изградњи саобраћајнице са пратећом инфраструктуром у Радној зони „Југоисток“ II-Б

Градоначелник Симо Салапура обишао је данас, заједно са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александаром Софићем, радове на изградњи саобраћајнице са пратећом инфраструктуром у Радној зони „Југоисток“ II-Б.

 

 

Секретар Софић подсетио је да је покрајинска Влада и прошле, као и ове године финансирала опремање индустријских зона, а да је и за следећу годину планирано опремање индустријских зона у локалним самоуправама на територији АП Војводине.
- Све то чинимо у циљу привлачења нових, како домаћих тако и страних компанија, како бисмо повећали животни стандард наших суграђана, што је практично и основна улога саме покрајинске администрације. Данашњом посетом Зрењанину видимо да у зонама послује двадесетак компанија и поред тога што је Зрењанин већ сада индустријски центар са почетком изградње ауто - пута Београд – Зрењанин – Нови Сад постаје још занимљивији новим привредницима, новим привредним друштвима и новим. Желимо да будемо спремни и управо због тога смо опремили ову зону -  рекао је секретар Софић и истакао да Влада Војводине и у наредном периоду планира да инвестира у Зрењанин и додатно припреми индустријске зоне у нашем граду како би сви који су заинтересовани за улагање што лакше дошли, изграде производне погоне и запосле нове људе.

 

 

Градоначелник је по обиласку радова рекао да површина индустријских и радних зона на територији Града Зрењанина износи близу 5.000 хектара где послује више од двадесет страних инвеститора, а који упошљавају 7.500 запослених.
- Тренутно се налазим у индустријској зони Југоисток II - Б где смо захваљујући подршци Владе АП Војводине и Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу добили средстава да можемо фазно да кренемо у опремање индустријске зоне II - Б која се простире на укупно 87 хектара – појаснио је градоначелник.

 

 

Нагласио је да је важно рећи и да на том простору послују велике компаније попут Линг Лонга, који значи развој за Зрењанин за Банат и која представља нову развојну шансу.
- Оно што ову радну зону издваја и  што јој даје компаративну предност јесте да се налази у близини будуће трасе ауто пута што ће наравно допринети да се нови потенцијални инвеститори заинтересују за земљиште које смо почели да опремамо, а као што сам рекао уз помоћ Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу – изјавио је градоначелник.

 

 

Слободан Милин из „Екоградње“, предузећа које је извођач радова, казао је да су тренутно при крају завршни радови на саобраћајници дужине 650 метара.
- Урађена су три асфалтна слоја, остало је још да се изграде тротоари са обе стране и завршетак атмосферске канализације. Очекујемо да ће радови у потпуности бити завршени у наредних седам до десет радних дана – рекао је Милин.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7537/OBILAZAK_RADOVA_ZONA_JUGOISTOK_2B_00.jpg