Tradicionalni ples maturanata Zrenjanina

Tradicionalno, maturanti srednjih škola u ​​Zrenjaninu završili su školsku godinu maturantskim plesom - četvorkom, ovog puta u Tiršovoj ulici.Zrenjanin se prvi put pridružili „Evropskom festivalu plesa kvadrile“ 2007. godine i od tada više od hiljadu učenika, istovremeno sa studentima u nekoliko ostalih evropskih gradova počinju ples na gradskim trgovima u podne .. Ove godine su maturanti u 70 gradova sedam država plesali uključujući našu zemlju sa Zrenjaninom kao jednim od gradova sa najvećim brojem učesnika. Radujemo se sledećem ovogodišnjem "Maturantskom plesu" koji će se održati na njegovu desetogodišnjicu na rekonstruisanom Trgu slobode.

 

 

 

Učenici 9 zrenjaninskih srednjih škola od kojih je 1150 završilo školsku 2014/2015 i okupili su se na trgu za ples.

 

Događaj je ponovo podržao Grad Zrenjanin pruživši neophodnu logističku koreografsku pripremu, majice i suncobrane učesnicima.

 

 

 

Sve učesnike, njihove roditelje i prijatelje, nastavnike pozdravio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je otvorio događaj rekavši da je to jedna od najboljih slika koja se šalje iz Zrenjanina i želeći učenicima uspešno dalje obrazovanje.