Paraolimpijac u streljaštvu Laslo Šuranji evropski šampion - čestitka gradonačelnika Zrenjanina

Srpski paraolimpijac, član Streljačkog kluba “Olimp” iz Zrenjanina, Laslo Šuranji, osvojio je titulu evropskog šampiona u parastreljaštvu u norveškom gradu Hamaru. Šuranji je trijumfovao u disciplini R1.
 
Čestitke našem prvaku uputili su Paraolimpijski komitet Srbije i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da svaki uspeh nekog sportiste s invaliditetom predstavlja više od osvojene medalje i znači podstrek za sve takve osobe da se uključe u sport i u sve životne tokove. 
- Čestitam Laslu Šuranjiju, članu našeg Streljačkog kluba “Olimp”, na osvojenoj tituli evropskog šampiona i još jednom zahvaljujem na svemu što je učinio i što čini na popularizaciji sporta među osobama sa invaliditetom i na promociji grada Zrenjanina, kao sportske sredine koja poklanja pažnju toj kategoriji naših sugrađana. Želim mu još puno sportskih i životnih uspeha - poručio je gradonačelnik Zrenjanina.
 

Laslo Šuranji jedan je od najuspešnijih paraolimpijaca naše zemlje, sa osvojene tri medalje na Paraolimpijskim igrama - zlatnom i bronzanom iz Rio de Žaneira 2016. godine i srebrnom iz Tokija, prošle godine, u disciplini 50 metara vazdušna puška, klasa SH1. 
 
Rođen je 1978. godine u Novom Bečeju. Bavio se stonim tenisom, kuglanjem, vaterpolom i dizanjem tegova, a 1996. godine doživeo je tešku povredu kičme. Nakon duge rehabilitacije, povratio je pokrete gornjih ekstremiteta i ubrzo se vratio sportu, ovog puta - streljaštvu. Nastupao je na tri paraolimpijade, osim u Rio de Žaneiru i Tokiju, još i u Londonu, 2012. godine.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6454/Laslo_Suranji_00.jpg