Градоначелнику у Старој Пазови уручен уговор о додели средстава за набавку савремене аудио и расветне опреме у Културном центру Зрењанина

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је, на свечаности у Старој Пазови, градоначелнику Зрењанина Симу Салапури уручио уговор о додели средстава за набавку савремене аудио и расветне опреме у Културном центру Зрењанина, у вредности од 32.129.000 динара. Граду Зрењанину средства су опредељена на основу јавног конкурса за финансирање пројеката унапређења културне инфраструктуре и опремања објеката културе у јавној својини у АП Војводини у 2022. години, који је расписао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. 
 
 
 
 
Свечаности у Центру за културу у Старој Пазови присуствовала је секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, а уговори су уручени представницима осам градова и општина. Председник Покрајинске владе Мировић истакао је да су данас додељени уговори у укупној вредности од 265.000.000 динара.
- Започели смо важне послове на реконструкцији и адаптацији домова културе, културних центара, али и других културних средишта и у набавци опреме која је потребна за квалитетнији рад самих културних посленика и стваралаца. Значајну обнову културних центара започели смо, пре свега, у мањим срединама, чињеница је да су оне некако запостављене, иако у њима постоји пуно потенцијала и потреба. Желимо да, у наредним годинама, дођемо до сваког села, сваке општине, да створимо услове за садржајније и квалитетније одвијање културних догађаја - истакао је Мировић. 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура изразио је задовољство што је покрајинска администрација још једном препознала активности Града Зрењанина на унапређењу инфраструктуре, културних или спортских садржаја и издвојила значајна средства за опремање Културног центра Зрењанина. Рекао је да ће, уз помоћ тих средстава, та установа обезбедити најсавременије техничке услове за реализацију својих програма.
- Самим тим, можемо очекивати и да ће квалитет програма Културног центра бити подигнут на још виши ниво, а посебно ће то бити приметно приликом извођења концерата и музичких дешавања. Након што смо, опет у сарадњи с Покрајином, уз суфинсирање из градског буџета, уградили потпуно нову расвету у великој сали Културног центра, што је била инвестиција у вредности у од 3,6 милиона динара, сада унапређујемо и техничку опрему и доводимо нашу установу културе у ред савремено опремљених установа те врсте, у којој се могу реализовати најразноврснији програми - истакао је градоначелник.     
 
 
 
 
Присутне је на почетку свечаности поздравио и домаћин, председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Присуствовали су и директор Културног центра Зрењанина Горан Маринковић и директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар.
 
Опрема која се набавља обухвата читав низ компоненти расветног и аудио система, почев од командног пулта и разводних ормара, преко система каблова и бежичних сетова за микрофоне, до инсталација на самој сцени и дворани Културног центра. Пројектом је предвиђено и подешавање и пуштање система у рад, као и стручна обука корисника за рад са аудио-пултом. 
 
Рок за испоруку опреме, монтажу, програмирање и пуштање система у рад је у наредна три месеца. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6556/ugovori_stara_pazova_0.jpg