Нов подстицај Покрајине унапређењу водоводне и канализационе мреже Града Зрењанина: 2,2 милиона динара за техничку документацију

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац данас је у Новом Саду, у Покрајинској влади Војводине, потписао уговор о додели средстава по Конкурсу за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине у 2022. години. На основу тог конкурса, Граду Зрењанину опредељено је 2,2 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за пројекат повезивања водоводне мреже Ечке и Стајићева на водоводну мрежу града Зрењанина. 
 
Уговор је заменику градоначелника уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, а свечаности је присуствовао и Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић. Мировић је данас уручио 45 уговора представницима 31 локалне самоуправе, а укупан износ додељених средстава износи више од 1,2 милијарде динара.
 
 
 
Повезивањем Ечке и Стајићева на градски водоводни систем решиће се проблем “метанске” воде са изворишта у Стајићеву, али и омогућити нова изградња и инфраструктурно опремање Ечке, која је, захваљујући индустријској зони “Југоисток”, практично постала део града.  
 
АП Војводина наставља тако да подржава пројекте унапређења водоводне и канализационе мреже на територији Града Зрењанина. Подсећамо, покрајинским средствима у износу од 40 милиона динара почела је прва фаза реконструкције дотрајале водоводне мреже на подручју града Зрењанина и радови су изведени у насељу “Ружа Шулман”. Град Зрењанин партиципирао је сопственим средствима од 20 милиона динара реконструкцију комплетне водоводне мреже у том насељу, у дужини од око 2,5 километра, а има припремљене пројекте за још пет месних заједница у граду. Укупна дужина цевовода који треба да се замени износи 19 километара.
 
 
 
Такође, Покрајина је прошле године определила и 5,3 милиона динара за израду техничке документације за изградњу канализационе мреже са потисним цевоводом до Зрењанина за насељено место Арадац. Из буџета града за ту намену је издвојено још 1,2 милиона динара, до укупне процењене вредности пројекта од 6,5 милиона динара. Израда техничке документације је први корак ка изградњи саме мреже у том селу, којом ће још једно насеље у “првом прстену” око града бити прикључено на градску мрежу и тиме решити дугогодишње проблеме. Предвиђена је фазна изградња око 30 километара цевовода и прикључака за око 1290 домаћинстава, као и изградња потисног вода којим ће мрежа у Арадцу бити прикључена на градски канализациони систем.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6555/NS_UGOVORI_MIROVIC_0.jpg