Lokalni ombudsman

Adresa Kancelarije Lokalnog ombudsmana:
Gimnazijska 17, Zrenjanin
Telefon: 023/ 315-0210

e-mail: ombudsman@grad.zrenjanin.rs

 

Lokalni ombudsman:

Bogoslav Simić

Rođen je 17.01.1973. godine u Prizrenu. Diplomirani je pravnik. Radio je u Vojsci Srbije, u Odeljenju za urbanizam Gradske uprave - Odseku za ozakonjenje objekata i kao koordinator Lokalnog antikorupcijskog foruma. Za Lokalnog ombudsmana izabran je 27.09.2019. godine. Oženjen, otac dvoje dece.

Odluka o ombudsmanu (Zaštitniku građana) Grada Zrenjanina usvojena je na sednici Skupštine opštine 26. avgusta 2003. godine. Jednoglasnom odlukom odbornika SO Zrenjanin, na sednici održanoj 2. aprila 2004. godine, za prvog ombudsmana – Zaštitnika građana,  za teritoriju opštine Zrenjanin, izabran je Vladimir Arsić, advokat iz Zrenjanina, i to na period od šest godina.

Bogoslav Simić izabran je za Lokalnog ombudsmana na sednici Skupštine grada održanoj 27. septembra 2019. godine, na mandatni period od pet godina.
 

Zamenice Lokalnog ombudsmana:

Slavica Mihaljica 

Rođena  je  1960.  godine u  Zrenjaninu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a pravosudni ispit položila kod Pokrajinskog sekretarijata za propise, upravu i nacionalne manjine Novi Sad i stekla zvanje Diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom. Poseduje i uverenje o položenom ispitu u oblasti zemljišno-knjižnih poslova.

Tokom svog 27-godišnjeg radnog iskustva radila je, počev od 1989. godine u Osnovnom sudu u  Zrenjaninu, kao saradnik na zemljišno-knjižnim poslovima i saradnik u Službi za katastar nepokretnosti, zatim kao sudijski pomoćnik na Građanskom, Radnom i Krivičnom odeljenju, a potom u Gradskoj upravi grada Zrenjanina kao samostalni strični saradnik i načelnik u Odeljenju za imovinsko-pravne poslove. Član je Udruženja lokalnih ombudsmana Srbije. Za zamenika Lokalnog ombudsmana izabrana je 27.09.2019. godine.    

Julija Bobek

Rođena je 1980. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, odsek psihologija, i nakon toga upisala doktorske studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek psihologija. Diplomirala je i na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Univerziteta privredna akademija u Novom Sadu - diplomirani pravnik.

Stekla je 21. godinu iskustva radeći kao: klavirski pedagog i psiholog u Srednjoj muizičkoj školi “Josif Marinković” Zrenjanin, klinički psiholog u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” u Zrenjaninu, te kao direktor Centra za socijalni rad Grada Zrenjanina. Učestvovala je na brojnim stručnim i naučnim skupovima. Član je Udruženja lokalnih ombudsmana Srbije.
 


Odluka o Lokalnom ombudsmanu

Pravilnik o bližem uređivanju postupka Javne nabavke za Zaštitnika građana grada Zrenjanina (.pdf)