Ljudski resursi i obrazovanje

Odličan odnos između kvaliteta rada, troškova i produktivnosti, jedna je od najvećih vrednosti Vojvodine. Ovo kažu i prisutni strani investitori koji već posluju ovde, ističući da taj odnos obezbeđuje dobru osnovu za uspešan biznis u Vojvodini, dovodi do veće profitabilnosti, ne kompromitujući pritom dotadašnje ili zadate standarde kvaliteta kompanija.

 
Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje, Decembar 2020


Zrenjanin je obrazovni centar s tradicijom dugom 150 godina, uključujući, sada 10  osnovnih i 8 srednjih škola u samom gradu i 22 osnovne škole  u  naseljenim mestima.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu   je osnovana  1960. godine i od tada školuje inženjere u oblasti mašinstva i tehnologije. (www.vts-zr.edu.rs)      

Tehnički fakultet  “Mihajlo Pupin” je osnovan 1974. godine  u okviru Univerziteta u Novom Sadu. Pored nastave vrši i sledeće delatnosti: naučno-istraživački rad, prenošenje rezultata nauke u cilju racionalizovanja visokog školstva. (www.tfzr.uns.ac.rs)

Obrazovne ustanove su spremne  da uvedu programe usmerenog obrazovanja i obuke da bi pružile upravo one specifične kvalifikacije koje mogu biti potrebne investitorima za obavljanje njihovih poslovnih delatnosti.

Strani  jezici su deo obrazovanja u  školama i u svakodnevnom životu. U gradu radi oko 15 škola stranih jezika. Najzastupljeniji jezici su: engleski, nemački, italijanski, francuski, španski i ruski.