Industrijska zona Jugoistok

 
   
 
Lociranost: Industrijska zona "Jugoistok" se nalazi u jugoistočnom delu grada, u neposrednoj blizini magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, gradskog tranzitnog puta (obilaznice), Aerodroma "Zrenjanin" i reke Begej. S mogućnošću proširenja na površini od preko 1000 hektara, jedna je od najatraktivnijih poslovnih zona za ulaganje na teritoriji Republike Srbije. U ovoj zoni, na površini od 96 hektara, podignuti su proizvodni pogoni najveće privredne investicije u Zrenjaninu ikada i najveće pojedinačne greenfield investicije u Republici Srbiji - kompanije za proizvodnju pneumatika "Linglong Tire" ("Linglong International Europe Zrenjanin"), u vrednosti investicije od skoro milijardu dolara. 
 
Na osnovu istraživanja koje je sproveo FDI Inteligence, najveći centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu, Industrijska zona "Jugoistok" se našla na 48. mestu na listi najboljih zona sveta za investiranje. Rezultati su objavljeni u FDI magazinu Financal Times, a u istraživanju je učestvovalo 600 zona iz preko 120 zemalja.
 
Namena lokacije:  rad i poslovanje
Nadležnost lokacije: Grad Zrenjanin  
Površina: 120 – 1.100 hektara
Infrastruktura: zemljište je kompletno infrastrukturno opremljeno (vodovod, elektromreža, kolovozi, kišna kanalizacija, fekalna kanalizacija, gas, primarni trotoari i primarna javna rasveta) 
 
 Industrijska zona "Jugoistok" - Izgradnja infrastrukture
Investitori koji posluju u zoni "Jugoistok":
1. Linglong International Europe 
2. Alpin 
3. O&M Inženjering 
4. Remondis Medison
5. MG Remedy
6. Agrounija
7. Mera doo
8. Ćirkom doo
9. Keramika Jovanović doo
10. Technostrutture 
11. Trenč
12. Pionir gas
13. GPK
 
14. Essex Balkan 
15. MV Invest
16. SMS Transport
17. Rakić Plast
18. Penpharm
19. ML2M Investmen group
20. Metalpromet sistem
21. Compressor & engine services      
22. Gomex
23. Kinetika inženjering
24. MINS Elektro doo
25. GLM
26. Kalmes doo
27. Metalpromet sistem
 
 
 
 
 
 
 Industrijska zona "Jugoistok"