Domaćini nadmoćni na "Kupu tolerancije" u Zrenjaninu

Proteklog vikenda u Zrenjaninu je održano regionalno takmičenje u okviru IV "Kupa tolerancije", koji organizuje Izvršno veće AP Vojvodine. Pokrenuto kao deo akcije "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", takmičenje okuplja učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije pokrajine, sa nastavom na jezicima nacionalnih manjina, i odvija se na sportskim borilištima, gde se učenici nadmeću u više sportskih disciplina, kao i van terena, gde se učenici međusobno druže i prihvataju principe tolerancije, uvažavanja i specifičnosti svih naroda koji žive na teritoriji Vojvodini. 

 

 


Manifestaciju je, u Kulturnom centru Zrenjanina, otvorio predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton, a prisutnim učesnicima i gostima obratili su se i potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Dušan Jakovljev, kao i predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Zrenjanina Milorad Stanulov. Otvaranju su prisustvovali i generalni sekretar Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije Slobodan Čičanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za upravu, propise i nacionalne manjine Marius Rošu i zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Janoš Čikoš.

 

 

Dvodnevna takmičenja u malom fudbalu, košarci, odbojci i stonom tenisu, okupila su više od 400 učenika iz škola sa područja opština Kikinda, Novi Bečej, Sečanj, Nova Crnja, Titel, Žabalj, Žitište i Zrenjanin. Iako su rezultati bili u drugom planu, najbolji u svim disciplinama nadmetaće se na finalnom takmičenju "Kupa tolerancije", a to pravo zaslužile su ekipe iz zrenjaninskih škola, koje su trijumfovale u svim disciplinama. U odbojci je pobedila ekipa Zrenjaninske gimnazije, kao i u košarci u muškoj i ženskoj konkurenciji, u malom fudbalu za dečake najbolja je bila ekipa osnovne škole "Žarko Zrenjanin", a u stonom tenisu ekipa OŠ "2. oktobar". 

 

Finale "Kupa tolerancije" za ovu godinu biće održano u Subotici, 22. i 23. novembra.