7000 paketića za zrenjaninske mališane

Socijalno-humanitarno društvo "Tabita" iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, započelo je juče akciju podele prigodnih novogodišnjih paketića deci sa teritorije Grada Zrenjanina. U akciji nazvanoj "Deca – deci" mališani iz Engleske pripremili su i upakovali veliki broj novogodišnjih paketa koji će tokom narednih dana biti podeljeni deci predškolskog uzrasta, svim učenicima nižih razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina, učenicima osnovne i srednje škole "9. maj", deci s posebnim potrebama i deci koja borave na dečjem odeljenju Opšte bolnice "Dr Đorđe Joanović".
 
      
 
Ukupno će biti podeljeno oko 7000 paketa, a u dodeli prvih paketa, učenicima osnovne škole "Vuk Karadžić" učestvovali su i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton. Predsednik zrenjaninske Skupštine dodelio je i pakete učenicima OŠ "Jovan Cvijić", dok je zamenik gradonačelnika danas posetio dečje odeljenje zrenjaninske bolnice. Dodelu paketića koordinirali su Gordana Savčev, predstavnik organizacije "Tabita" i Ivana Jager, sekretar Skupštine Grada Zrenjanina.
 
      
 
Deci s invaliditetom pakete je juče dodelio član Gradskog veća dr Branislav Martinov, dok je danas upriličena poseta Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj", gde je pakete dodelio član Gradskog veća Tot Laslo. Svi funkcioneri lokalne samouprave uputili su izraze zahvalnosti donatorima iz  organizacije "Tabita", i pozvali i druge da slede ovaj primer, a svoj deci su poželeli srećne božićne i novogodišnje praznike.