Demanti zamenika gradonačelnika Zrenjanina, povodom hapšenja Stojačića

MUP Republike Srbije juče je saopštio da su organi MUP priveli direktora JP "Vode Vojvodine" Branislava Radanovića i člana Saveta za strateški razvoj Grada Zrenjanina Zorana Stojačića. Oni su privedeni, kako je objavljeno, u okviru istrage o uhapšenom gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću. Danas je saopšteno da su Radanović i Stojačić sinoć pušteni iz pritvora i postupak protiv njih vodiće se pred redovnim, a ne Specijalnim sudom.
 
Iz preduzeća "Voda vojvodine" je saopšteno da je istraga protiv Radanovića bila usmerena na zakup zemljišta i radove na izmuljenju kanala Begej, kod uliva u Tisu. Preduzeće "Sportal", vlasnika Zorana Stojačića, zakupilo je vodoprivredno zemljište sa namerom da izgradi marinu na kanalu Begej. 
 
Zemljište je preduzeću "Sportal" dato pod važećim uslovima za sve zakupce vodoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine, a pod uslovima i cenama koje u utvrđene Odlukom o visini naknada za korišćenje vodoprivrednih objekata i vršenje drugih usluga. 
Istražni organi preuzeli su svu dokumentaciju vezanu za ovaj predmet, a zaposleni koji su neposredno bili angažovani na ovom predmetu, dali su izjave, ističe se u saopštenju. 
 
S obzirom da su mediji juče objavili da se Zoran Stojačić nalazi na funkciji direktora zrenjaninske hale sportova u izgradnji, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić uputio je danas demanti sledeće sadržine:
"Povodom informacija juče plasiranih u pojedinim medijima, demantujem da se Zoran Stojačić, koji je trebalo da se pojavi kao svedok u istrazi protiv gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića, nalazi na funkciji direktora hale sportova u izgradnji. 
Na osnovu Rešenja o obrazovanju Saveta za strateški razvoj grada Zrenjanina, Zoran Stojačić imenovan je 12.09.2008. godine za člana ovog Saveta, i to je jedina funkcija koju obavlja. U okviru Saveta, Zoran Stojačić zadužen je za oblast sporta i fizičke kulture." – kaže se u demantiju Gorana Kaurića.