Grad Zrenjanin stipendira 157 učenika i studenata

Danas su u Baroknoj sali Gradske kuće svečano dodeljeni ugovori o stipendiranju talentovanim učenicima i studentima sa teritorije Grada Zrenjanina, za školsku 2008/2009. godinu. Oni će biti stipendirani sredstvima Fonda za stipendiranje talentovanih učenika i studenata Grada Zrenjanin. Ugovore o stipendiranju učenicima je uručio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić, a studentima predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov, koji se i obratio prisutnima na početku svečanosti, u svojstvu člana Upravnog odbora Fonda. On je "podsetio" učenike i studente da se nalaze u najlepšem životnom dobu, poželeo im uspešno školovanje i studiranje i srećne predstojeće praznike i posebno istakao da stipendije nisu dobili, već svojim radom i talentom zaslužili.
 
      
 
Predsednica Upravnog odbora Fonda za stipendiranje talentovanih učenika i studenata Grada Zrenjanin Speranca Minja Kokora rekla je da se na konkurs koji je objavio Fond prijavilo više od 220 učenika i studenata. Ona je istakla da je Fond odobrio 13 stipendija za učenike i 120 za studente, a da je uslov za dobijanje stipendije ispunilo još 24 studenta, kojima su takođe dodeljene stipendije. 
 
- Stipendije su dobili svi studenti koji se finansiraju iz budžeta, koji nisu obnovili ni jednu godinu i koji imaju prosečnu ocenu najmanje 9,0. Ja bih se ovom prilikom zahvalila zameniku gradonačelnika Zrenjanina Goranu Kauriću koji je iznašao rešenje i sredstva za dodelu stipendija svim studentima koji su ispunili uslove Fonda – rekla je Speranca Minja Kokora. 
 
      
 
Stipendisti Grada Zrenjanina stekli su pravo na mesečnu stipendiju od 6.000 dinara (studenti) i 4.000 dinara (učenici). Podsećanja radi, tokom prethodne školske godine opština Zrenjanin stipendirala je ukupno 100 učenika i studenata.