Monitoring za izgradnju Industrijske zone "Ečka"

Danas je u Zrenjaninu potpisan Sporazum o monitoringu projekta "Izgradnja infrastrukture za Industrijsku zonu Zrenjanin-Ečka" između Programa podrške opštinama sveroistočne Srbije (MSP-NE Serbia) i Grada Zrenjanina. Sporazum su potpisali zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić  i Vilijam P. Luis (William P.Lewis),  u  ime Delegacije Evropske Komisije u Srbiji.
 
 
Svrha Sporazuma o monitoringu projekta jeste da se definišu recipročne uloge i odgovornosti ugovornih strana i mehanizmi koordinacije i komunikacije koji će se primenjivati u monitoringu Projekta u Gradu Zrenjaninu: "Izgradnja infrastrukture za Industrijsku zonu Zrenjanin-Ečka", projekta vrednog 4 miliona evra. 
 
 
Grad Zrenjanin je odgovoran za celokupno upravljanje i implementaciju Projekta, kroz formiranje Jedinice za implementaciju projekta, kao što je predviđeno Ugovorom. Grad je takođe obavezan da imenuje Nadzorni organ za vršenje nadzora gradilišta, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji Vlade Srbije i odgovarajućim smernicama, a posebno u skladu sa Procedurama za monitoring projekta.
 
 
Zadaci i odgovornosti Programa podrške opštinama sveroistočne Srbije (MPS-NE) su da sprovede tehnički i finansijski monitoring tokom implementacije i da proverava tehničke i finansijske mesečne izveštaje Nadzornog organa.