Nastavljeni radovi na izgradnji Medicinske škole

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić obišao je danas gradilište nove Medicinske škole na Bagljašu, na kom su pre nekoliko dana nastavljeni radovi. Investicija započeta krajem avgusta 2003. godine, prekinuta je pre više od tri godine, zbog proširenog prvobitnog projekta i nedostatka sredstava za dovršetak radova. Prethodno je okončan veći deo građevinskih radova, a za dovršetak izgradnje nedostajalo je oko 100 miliona dinara. Gradnja je nastavljena nakon što je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojio 80 miliona dinara, i ta će sredstva, po svemu sudeći, biti dovoljna za dovršetak svih građevinskih radova na unutrašnjosti škole i uređenju dvorišta. U pitanje se dovodi završno opremanje učionica i kabineta za nastavu, ali je danas zamenik gradonačelnika istakao da zastoja u izgradnji i opremanju škole više ne sme biti. 
 
      
 
- Sve probleme na koje izvođači radova budu nailazili rešavaćemo urgentno, i ako se realizuju svi današnji dogovori, rok je za završetak radova je kraj marta naredne godine. U novoj školi postojaće svi uslovi za obrazovanje medicinskih radnika, s obzirom na potrebe bolnice i Doma zdravlja, koji funkcioniše na velikoj teritoriji i ima izražene potrebe za radnom snagom – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da su u toku razgovori s predstavnicima Gradske toplane da se, u što kraćem roku, zgrada priključi na sistem grejanja, kako bi i tokom zimskih dana moglo da se radi u unutrašnjosti objekta. 
 
      
 
Radove izvodi građevinsko preduzeće "Budućnost" iz Novog Sada, čiji je predstavnik Anđelko Bailo rekao da je potrebno uraditi deo građevinsko-zanatskih radova i instalacije i da je to realno izvodljivo tokom naredna četiri meseca. 
 
Po rečima direktorke Medicinske škole Verice Kočalović, škola je, u očekivanju preseljenja u novu zgradu, obezbedila iz stranih donacija izuzetno vrednu laboratorijsku i drugu opremu u vrednosti većoj od 130.000 evra, koja je najvećim delom još zapakovana u kutijama. Ona je istakla da je, ponajviše zalaganjem lokalne samouprave, kraj radova u novoj školi konačno na vidiku i da će škola biti pripremljena za prijem učenika od naredne školske godine, kao jedna od retkih srednjih škola u Srbiji koja će zadovoljiti sve evropske standarde.