Počinju "Dani tolerancije i dobre volje"

Poslovno udruženje "Zona unapređenog poslovanja BID", pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, od danas pa do 6. januara naredne godine organizuje manifestaciju "Dani tolerancije i dobre volje u novogodišnjem Zrenjaninu", kojom se obeležavaju novogodišnji i božićni praznici. Program su u utorak započeli učenici osnovnih škola i vrtića koji su ukrašavali novogodišnje jelke u Ulici kralja Aleksandra, a u tome su im pomagali i čelnici lokalne samouprave, zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton. 
 
Zabavni programi od danas se, takođe u glavnoj ulici, odvijaju u terminima od 12-19 časova, dok je za sredu, 31. decembar, predviđen doček Nove godine. Danas u podne koncert će održati Olah Vince i bend tolerancije, dok je za 13 časova zakazana dečja pozorišna predstava "Gospođa Lampa i Deda Mraz", Od 16.30 – 19 časova predviđene su Novogodišnje igrarije, dečija animacija "Žute kuće" i "Priče sa Severnog pola". 
 
 
Sutra (subota, 27. decembar), u podne, koncert će održati Gradski duvački orkestar "Zrenjaninski BID BEND", a u 13 časova mališani će imati priliku da pogledaju predstavu "Crvenkapa i Deda Mraz". Od 16.30 – 19 časova ponovo su Novogodišnje igrarije, dečija animacija "Žute kuće" i "Ludi zimski ples". 
 
Ponedeljak, 29. decembar, donosi u podne još jedan nastup Gradskog duvačkog orkestra "Zrenjaninski BID BEND" i u 13 časova pozorišnu predstavu "Lepotica i zmaj". U popodnevnom terminu Novogodišnjih igrarija i dečije animacija "Žute kuće" predviđen je "Čarobni put jednog pisma". 
 
 
U utorak, 30. decembra, u podne nastupaju aradačke "Meškarke", a u terminu pozorišne predstave mališani će pogledati "Crvenkapu i zaboravljenog vuka". U popodnevnim časovima održava se Novogodišnji bal šešira. 
 
Poslednjeg dana godine program počinje u 22 časa, a za muzički ugođaj zadužen je tim ZR resident DJ. 
 
Nakon dvodnevne pauze, u subotu, 3. januara u 12 časova, čuće se zvuci tamburaša, a u utorak, 6. januara, već tradicionalno, s početkom u 17 časova, počinje obeležavanje Božića. Svakog dana s mališanima u centru Zrenjanina družiće se i Deda Mraz.