Sinoć završena 7. sednica gradske Skupštine

Odbornici Skupštine Grada sinoć su, nešto posle 20 časova, ipak, okončali maratonsku sednicu, pošto su, nakon usvajanja Predloga Odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2009. godinu, razmotrili još 65 tačaka dnevnog reda. 
 
Skupština je većinom glasova usvojila Predlog Odluke o mesnim zajednicama, kojom se, u skladu sa Statutom Grada Zrenjanina, određuju područja za koje se obrazuju mesne zajednice, organizacija i način obavljanja poslova u mesnoj zajednici i druga pitanja od značaja za rad mesnih zajednica. 
 
Usvojeni su i predlozi odluka o izmenama i dopunama više odluka, kod kojih je izvršeno terminološko usaglašavanje i usklađivanje termina "Grad Zrenjanin" umesto "Opština Zrenjanin". Odbornici su prihvatili i predloge zaključaka o prihvatanju izmena i dopuna programa rada javnih preduzeća i ustanova, u skladu s izmenom Odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2008. godinu, kao i predloge programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2009. godinu, koje su obrazložili njihovi predstavnici. Prihvaćene su i informacije o berbi kasnih jesenjih useva i izvršenju setve na teritoriji Grada Zrenjanina u 2008. godini, kao i o ostvarivanju prava u oblasti društvene brige o deci u 2008. godini. 
 
Rešenjem o izboru zamenika zaštitnika građana za teritoriju Grada Zrenjanina izabran je zamenik zadužen za zaštitu prava deteta i ravnopravnost polova – Dragana Radlovački Grozdanov, dipl. pravnik, dosadašnji šef Odseka za razvoj preduzetništva i proograma zapošljavanja u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. 
 
Usvojeno je i rešenje o izboru predsednika i članova Gradskog saveta za mlade. Odlukom Skupštine, ovaj Savet broji 13 članova, a za predsednika je izabran Srđan Đorđević, dipl. inž. proizvodnog menadžmenta, odbornik Skupštine Grada. 
 
U dopuni dnevnog reda našao se i Predlog Odluke o osnivanju JP "Turistički centar Grada Zrenjanina". Ova odluka usledila je nakon što su utvrđene nepravilnosti u radu i neusklađenosti osnivačkog akta i Statuta Turističke organizacije opštine Zrenjanin sa zakonom, pa se osnivanje novog javnog preduzeća nametnulo kao jedino rešenje za funkcionisanje preduzeća potrebnog gradu kakav je Zrenjanin. 
 
Skupština je utvrdila i Predlog Odluke o promeni pravca državnog puta prvog reda (magistralnog puta M-7) kroz Zrenjanin. Na osnovu Zakona o javnim putevima, Skupština Grada nadležna je da utvrđuje i menja pravce državnih puteva koji prolaze kroz grad, a u ovom slučaju radi se o izmeni dosadašnjeg magistralnog pravca kroz Miletićevu ulicu, nakon zatvaranja njenog dela i izmeštanja saobraćaja u Banatsku ulicu.