Subvencija za 42 poljoprivredna gazdinstva

Na osnovu Odluke o budžetu opštine Zrenjanin i programa raspodele Agrarnog budžeta opštine Zrenjanin, predviđeno je da  se subvencioniše deo naknade za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u visini od 20% od cene postignute na javnom  nadmetanju,  za  registrovana individualna poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Grada Zrenjanina. 
 
S obzirom da Zakonskim odredbama nije predviđena mogućnost ograničavanja u pogledu površine zemljišta koju pojedini ponuđač može uzeti u zakup, ukazala se potreba da se u cilju ruralnog razvoja sela i očuvanja poljoprivrednog domaćinstva kao jedinice privređivanja u sferi poljoprivrede, omogući subvencionisanje registrovanih individualnih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Grada Zrenjanina.
 
Ovakav način subvencionisanja pretpostavlja da će registrovana individualna poljoprivredna gazdinstava sa teritorije Grada Zrenjanina pod povoljnijim uslovima moći uzeti u zakup poljoprivredno zemljište u državnoj svojini, a sve u nameri stvaranja preduslova za ostvarenje navedenih ciljeva.
 
Za ovu namenu iz sredstava Agrarnog budžeta izdvojeno je 1.515.000,00 dinara, a pravo na subvenciju su ostvarila 42 gazdinstva sa teritorije Grada Zrenjanina.