Ugašene "Zrenjaninske novine"

Redakcija "Zrenjaninskih novina" saopštila je čitaocima da je danas štampan poslednji broj tog nedeljnika koji se na kioscima u Zrenjaninu i okolini pojavljivao nepune dve godine svakog četvrtka.
 
Uz naznaku na prvoj strani da je 4. decembra izašao 95-ti i poslednji broj lista, redakcija "Zrenjaninskih" saopštava da su takvu odluku iz ekonomskih razloga doneli izdavači "Dnevnik Vojvodina Pres" iz Novog Sada i nemačka kompanija VAC (WAZ). "Zrenjaninske novine" su nastale i štampane četvrtkom kao konkurencija regionalnom nedeljnom listu "Zrenjanin" koji nastavlja 56-to godišnju tradiciju izlaženja petkom.
 
Opraštajući se od čitalaca, redakcija u poslednjem broju saopštava da je "uživala da pravi novine" i izražava nadu da je doprinela promenama na medijskoj sceni grada, ali ne saopštava šta će biti sa novinarima i drugim zaposlenim u ugašenim novinama. Nezvanično, po rečima urednice "Zrenjaninskih novinama" Nadice Jakovljev, postignut je dogovor s vlasnicima ovog i nedeljnika "Zrenjanin" na osnovu kog će se novinari "Zrenjaninskih" pridružiti dojučerašnjoj konkurenciji. Jakovljeva je dodala da su "Zrenjaninske novine" mogle opstati, i na osnovu tiraža i kvaliteta, ali da je menadžment izdavača odlučio drugačije, što se moralo ispoštovati. Ona je istakla da se još jednom potvrdilo u praksi da je sredina poput Zrenjanina nedovoljna da apsorbuje dva nedeljnika i da je duga tradicija "Zrenjanina" i ovog puta bila odlučujući faktor, koji je prevagnuo na tržištu.