Dr Mileta Mihajlov novi gradonačelnik Zrenjanina

16:30 časova
 
U nastavku današnje sednice, odbornici Skupštine grada većinom glasova, nakon tajnog glasanja, izabrali su dr Miletu Mihajlova, dosadašnjeg direktora Opšte bolnice "Dr Đorđe Joanović" u Zrenjaninu, za novog gradonačelnika Zrenjanina. 
 
 
 
Prethodno je dr Mihajlov izabran za odbornika Skupštine grada, što je neophodan preduslov za izbor na čelnu funkciju u lokalnoj samoupravi. Mihajlov je zauzeo mesto odbornice Jelene Radić (DS). Takođe, umesto odbornice Olgice Velimirov (G17 plus), izabran je za odbornika dosadašnji zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić. 
 
Obrazlažući predloge za zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća, kandidat za gradonačelnika dr Mihajlov rekao je da, za sada, neće biti izmena u odnosu na dosadašnji sastav Gradskog veća, kao i na mestu zamenika gradonačelnika, ali da će u narednom periodu biti razgovarano o eventualnim promenama. 
 
 
Novi gradonačelnik izabran je takođe tajnim glasanjem, kom su ovoga puta prisustvovali i odbornici opozicije. Za izbor Dr Milete Mihajlova glasalo je 40 odbornika, protiv je bilo 19. Novoizabrani gradonačelnik dao je svečanu izjavu, a potom izjavio da će uložiti svu energiju da gradu Zrenjaninu vrati stari sjaj.
 
Na dnevnom redu današnje sednice odbornici će glasati o rešenju o obrazovanju Gradskog štaba za zaštitu od elementarnih nepogoda i o Predlogu Operativnog plana zaštite od poplava teritorije Grada Zrenjanina. 
 
Skupština grada trebalo bi da donese i rešenje o razrešenju direktora zdravstvene ustanove Apoteka Zrenjanin, mr. ph. Dubravke Martinov. Za novog direktora predložena je mr ph Edit Hodi Fuks, dosadašnji šef apoteke "Centar". U Apoteci Zrenjanin zaposlena je od 1982. godine, u dva mandata bila je član Skupštine Udruženja farmaceuta u Novom Sadu, a od 2001. do 2005. bila je predstavnik Apoteke Zrenjanin u Skupštini farmaceutske komore u Beogradu.