"Noć muzeja" u Zrenjaninu na 12 lokacija

Ovogodišnja manifestacija "Noć muzeja", koja će se održati u subotu, 16. maja, u terminu od 18-02 časa, okupiće u Zrenjaninu najviše učesnika do sada i biće organizovana na čak 12 različitih lokacija. Pored stalnog učesnika manifestacije, Narodnog muzeja Zrenjanin, u "Noć muzeja" ove godine uključeni su i Savremena galerija, Kulturni centar, Narodno pozorište "Toša Jovanović", Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", Istorijski arhiv, BID (Zona unapređenog poslovanja), Predškolska ustanova Zrenjanin i pozorišni klub "Zeleno zvono". Programi će biti organizovani u više prostora u Narodnom muzeju (Izložbeni salon, Mali salon, hol, Dvorana klasične umetnosti), u glavnoj zrenjaninskoj ulici, svim ustanovama kulture u centru grada, a u navedenom terminu posetioci će moći da vide i privatnu kolekciju starih poljoprivrednih sprava i etnoloških predmeta Duška Malbaškog, u njegovoj kući, u Nušićevoj 5.
 
 
 
U sklopu manifestacije biće organizovano više likovnih izložbi, muzejskih i arhivskih postavki, koncerata, izložbi fotografija, radionica, književnih promocija, pozorišna predstava, umetnički performans, nagradna igra...
 
U ovogodišnju, šestu po redu, "Noć muzeja" u Srbiji uključilo se četrdeset gradova, u kojima će, na više od stotinu devedeset lokacija, biti predstavljeno gotovo četiri stotine sadržaja. "Noć muzeja" u Srbiji održava se kao deo evropske "Noći muzeja", koja se organizuje pod pokroviteljstvom Evropske komisije i organizacije UNESCO.
 
 
Više informacija o "Noći muzeja" u drugim gradovima Srbije:  www.nocmuzeja.rs