Goran Kaurić posetio Ečku - Iza sela uvek stoji grad

Neposredan povod za posetu bili su razgovori oko pomoći Mesnoj zajednici da se preuređenjem Doma kulture i centra sela što bolje pripremi i za veliku međunarodnu manifestaciju, Festival folklora Rumuna, što će biti još jedna prilika i za afirmaciju razvojnih dostignuća u ovom selu

 

 

Nastojanja gradske vlasti da se prema mogućnostima pomogne i seoskim mesnim zajednicama prepoznata su i u poseti Gorana Kaurića, zamenika gradonačelnkika Zrenjanina, Ečki, u sredu pre podne. Sa predstavnicima seoskog rukovodstva - Srboljubom Rajkovim, podpredsednikom Saveta i članovima, Stevicom Nenadovim i Zoranom Vukajlovićem, kao i Momirom Ćatićem, sekretarom Mesne zajednice razgovarano je o trenutno najkatuelnijim problemima i planovima u razvoju sela i kako ih najbrže rešavati. Konkretan povod ove posete i razgovora je pomoć u sređivanju Doma kulture i preuređenju centralnog dela sela, pred veliku međunarodnu kulturno - etničku manifestaciju, Festival folklora Rumuna, kome će Ečka biti domaćin u avgustu. Osim direktne pomoći gradske vlasti će i posrednim angažovanjem i preporukama pokrajinskim institcijama za donatorska sredstva omogućiti brže ostvarivanje planova uređenja i daljeg razvoja sela.

 

 

-Predstojeći festival folklora Rumuna, kao manifestacija ineternacionalnog karaktera imaće poseban značaj i za Ečku, u kojoj žive i pripadnici ove nacionalnosti. A sa druge strane biće to prilika za još jedno šire predstavljanje i afirmaciju slike o ovom selu u kome se mnogo toga važnog uradilo u poslednje vreme. Velika zasluga u tome je i sadašnjeg Saveta Mesne zajednice, koji zaista vodi računa o naselju i potrebama meštana na svakom planu. Stoga će mo i mi kao gradska vlast nastojati da ovu međunarodnu manifestaciju pomognu i gradske institucije. – istakao je između ostalog Goran Kaurić u Ečki.
Glavno mesto za programske sadržaje festivala biće Dom kulture, koji se posle povraćaja iz privatnog zakupa sada kompletno obnavlja, i čije bi i buduće korišćenje predstavljalo snažan podsticaj razvoju kulturnog i društvenog života u selu, aktivnostima mladih , kao i za rad seskih klubova i udruženja. Stoga i dobra volja za pomoć gradskih vlasti, koja nam je i ranije pomagala i stajala iza razvojnih planova sela, mnogo znači i za meštane Ečke, - rekao nam je Momir Ćatić, sekretar ečanske Mesne zajednice.