Maraton ''Zajedno za živu Tisu''

Maratonac Hidvegi – Uštaš Pal je u jesen 2006. godine preplivao Tisu uzduž, sa ciljem da skrene pažnju, da je i posle zagađenja, Tisa ponovo živa reka. Plivajući od Buščine do Titela dužinom od 852 km, upoznao je reku i ljude koji žive uz nju. 

 

      

 

2008. godine je razdaljinu od oko 1000 km, od izvora Tise do Titela prešao trčeći. Trčanje je postiglo svoj cilj i učvrstilo zajedništvo naselja Potiskog regiona.
Ove godine je, iz Mađarskog grada Vasarosnameni, 1. maja, krenuo na maršutu vezanu za akciju ''Zajedno za Živu Tisu''. Ovog puta maratonac je svoju rutu produžio. On je u četvrtak 4. juna 2009. godine, trčao iz Titela prema Gradu Zrenjaninu.
Na ulazu u Zrenjanin pridružio mu se Zamenik gradonačelnika, Goran Kaurić i sportisti iz atletskog kluba ''Proleter Zrenjanin'', koji su zajedno s njim, u etapi kroz Zranjanin, trčali do Gradske kuće.

 

      


U bašti gradske kuće, održana je Konferencija za medije i upriličen je mali prijem. Sutradan je Hidvegi – Uštaš Pal krenuo prema opštini Novi Bečej i nastavio svoju maršutu.