Čestitke Španovićevoj i Grgiću

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton uputio je danas čestitke Ivani Španović i Predragu Grgiću - Španovićevoj za postignut sportski rezultat, Grgiću za izbor na funkciju predsednika Republičke izborne komisije. 
 
Reprezentativka Srbije u atletici, Zrenjaninka Ivana Španović, osvojila je juče prvu zlatnu medalju za Srbiju na 25. Univerzijadi u Beogradu. U disciplini skok u dalj, svetska juniorska šampionka Španovićeva je pobedila rezultatom 6,64 metara, ispred Ruskinje Krijačkove, koja je doskočila do 6,47 metara. 
 
 
Advokat iz Zrenjanina i funkcioner Demokratske stranke Predrag Grgić izabran je juče, odlukom Narodne skupštine Republike Srbije, za novog predsednika Republičke izborne komisije. On je na ovoj funkciji zamenio Sonju Brkić, koja je podnela ostavku, što je učinilo i 13 članova RIK i njihovih zamenika. Narodna Skupština je juče izabrala i nove članove RIK i njihove zamenike. 
- Smatram da je i ovog puta Grad Zrenjanin pokazao kvalitet i sposobnost i u ovoj sferi političkog delovanja – poručio je predsednik gradske Skupštine Aleksandar Marton novoizabranom predsedniku Republičke izborne komisije.