Saopštenje iz Kabineta predsednika Skupštine Grada

Predsednik i zamenik predsednika Skupštine Grada, Aleksandar Marton i Predrag Jeremić primili su danas u Gradskoj kući delegaciju Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova grada Zrenjanina, koju je predvodila Jovanka Pavlović. Glavna tema razgovora bila je posvećena boravku hrvatske delegacije Udruženja pravnika «Vukovar 1991» u Zrenjaninu. Tom prilikom je predsednica Udruženja Jovanka Pavlović izrazila negodovanje povodom boravka delegacije i prenela stavove Udruženja, koje se protivi postavljanju bilo kakvog spomen obeležja u Stajićevu i Begejcima.

- Svaki zločin treba osuditi, bez obzira ko ga je počinio. Ideja je bila da se istovremeno postave spomen obeležja u Republici Srbiji i u Republici Hrvatskoj, ali o tome će se odlučivati na međudržavnom nivou, tako da nije u mojoj nadležnosti da odlučujem. Ni jednog trenutka nisam želeo niti želim da povredim nečija osećanja i strašno mi je žao što su pojedine novine pogrešno prenele moje izjave – izjavio je predsednik Aleksandar Marton. U vezi dugo planiranog podizanja obeležja za sve poginule Zrenjanince, koje nije moglo da se ostvari zbog nedostatka finansijskih sredstava, Skupština grada Zrenjanina će nastojati da uradi sve što je u njenoj moći da se u najkraćem mogućem roku obezbede finansijska sredstva i tako pomogne Udruženju da realizuje ideju, pošto već postoje i idejni projekat i obezbeđeno mesto.

Kabinet predsednika Skupštine grada Zrenjanina