Ozbiljno pristupiti kandidaturi Zrenjanina za evropsku prestonicu kulture

Kako je i najavljeno, u ponedeljak, 29. marta, održan je sastanak predsednika odborničkih grupa u Skupštini grada, na kom je jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila kandidatura Grada Zrenjanina za "Evropsku prestonicu kulture 2020. godine". 
 
Ovom prilikom istaknuto je da je ideja dobra i da može značajno doprineti afirmaciji Zrenjanina, kao grada s dugom i bogatom tradicijom u oblasti kulturnog stvaralaštva. Kako bi se kandidaturi pristupilo na ozbiljan način, dogovoreno je da se formira odbor čiji bi zadatak bio da izradi elaborat i pripremi sve što je neophodno za kandidaturu. O sastavu i načinu rada odbora još će biti reči.    
 
Osim s predsednicima odborničkih grupa u Skupštini grada Zrenjanina, o mogućoj kandidaturi našeg grada za evropsku prestonicu kulture predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton razgovarao je i s Branislavom Grubačkim, predsednikom Pokreta "Novi optimizam", od kog je 2005. godine i potekla ideja o Zrenjaninu kao evropskoj prestonici kulture 2020. godine, što je označeno i u ciljevima Pokreta.
 
Ovo je, ujedno, i odgovor lokalnih vlasti na građanske inicijative koje će takođe biti s pažnjom razmatrane i dobrodošle su u nastojanju da se grad i njegova kultura prikažu u što lepšem svetlu.