Prijem za mlade šahistkinje

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov primio je danas u Plavom salonu članice šahovskog kluba iz Zrenjanina koje su na nedavno završenom prvenstvu Srbije u Sokobanji osvojile dva prva i dva treća mesta.
Sekretar Šahovskog saveza Zrenjanin, Dragoljub Racić, kazao je danas prilikom razgovora sa gradonačelnikom da je trebalo samo tri godine da se od selekcije u osnovnim školama dođe do ovako dobrih rezultata.
- Moram napomenuti da su za rezultate zaslužni veliki rad, ali i ogroman doprinos roditelja koji su u tome učestvovali i ličnim sredstvima – rekao je Racić.

 


On je naveo da članicama šahovskog kluba predstoje takmičenja, najpre u Subotici – Evropski festival šaha, a zatim i učešće na evropskom i svetskom takmičenju.
- U ovom trenutku problem nam predstavlja nedostatak finansijskih sredstava, ali i dugovi koje imamo za zakup prostora. Šahovski klub već tri godine ne dobija ni dinar od Sportskog saveza Zrenjainin – kazao je Racić.
Gradonačelnik Mihajlov kaže da je uspeh mladih šahistkinja samo još jedna od potvrda da je Zrenjanin grad sprortova.
- Njihove medalje su veliki uspeh i ponos grada, i na tome im čestitam. Grad Zrenajnin će sigurno podržati njihov dalji rad – rekao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Na prvenstvu Srbije, u konkurenciji devojčica do osam godina pobedila je Adrijana Đermanović, dok je prvo mesto u kategoriji do 16 godina osvojila Svetlana Stojadinov iz Tomaševca. Teodora Racić bila je treća u kategoriji do 12 godina. Sve tri devojčice takmičile su se u klasičnom šahu. Danka Lalić osvojila je bronzanu medalju u ubrzanom šahu.