Humanitarna pomoć za Leskovac


Kamion sa humanitarnom pomoći namenjenoj poplavljenim područjima u Leskovcu, vredne preko pola miliona dinara,  krenuo je u sredu ispred marketa PER-SU, Mihajlovački drum bb, na Gradnulici.
Put Leskovca krenuli su i gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i načelnica Srednjobanastkog okruga Tanja Dulović.

 


- Na poslednjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga doneta je odluka da se zajednički uputi pomoć porodicama u mestima koja su najviše pogođena poplavama. Leskovac je mnogo pomogao u vreme poplava koje su zadesile Srednjobanatski okrug, a pored toga Grad Zrenjanin je pobratim Leskovcu. Pomoć koju ćemo uručiti sastoji se od paketa namirnica i higijenskih sredstava. Na to smo se odlučili nakon što smo kontaktirali Leskovac i dobili informaciju da imaju ugroženo 70 do 100 ljudi koji su bez krova nad glavom i konzumenti su Centra za socijalni rad. Pripremljeni su paketi higijenskih sredstava dovoljni za četvoročlanu porodicu za mesec dana, a zatim i paketi u kojima su brašno, šećer, ulje, keks, konzerve... ono što je neophodno kako bi jedna porodica preživela određeni vremenski period – objasnila je Tanja Dulović.

 


- U ovakvim situacijama uvek treba pomoći. Tako smo se i mi odlučili, i ceo Srednjobanatski okrug je prikupio pomoć koju danas šaljemo najugroženijim porodicama u opštini Leskovac. Takođe, pored tih paketa, Gradsko veće donelo je odluku da uputi pomoć u iznosu od milion dinara – kazao je gradonačelnik Mileta Mihajlov.
Predsednik Opštine Sečanj, Predrag Milošević podsetio je na poplave koje su zadesile Sečanj i Žitište pre pet godina.
- Mi znamo koliko smo tada imali poteškoća. U ovoj teškoj situaciji i vremenu ekonomske krize ipak smo iznašli određena sredstva da pomognemo, i verujem da ovo nije jedina pomoć koju ćemo uputiti, posebno iz razloga što smo u vreme poplava imali veliku pomoć Opštine Leskovac – rekao je Milošević.