Odlični sportski rezultati učenika škole "9. maj"

Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina, Goran Kaurić primio je danas u Plavom salonu učenike osnovne i srednje škole "9. maj" koji su na nedavno održanom pokrajinskom i republičkom takmičenju za decu sa posebnim potrebama ostvarili značajne sportske rezultate.

 


 

Prema rečima Aleksandre Popov, profesorice fizičkog vaspitanja u toj školi, učenici su osvojili brojna odličja, među kojima su prvo mesto u stonom tenisu u kategoriji srednjih i osnovnih škola na pokrajinskom, dok su u kategoriji srednjih škola bili prvi na republičkom takmičenju.
Takođe, osnovci su osvojili prvo mesto u fudbalu na pokrajinskom i drugo na republičkom takmičenju, srednjoškolci su u fudbalu bili drugi na pokrajinskom i drugi na republičkom, dok su srednjoškolci zauzeli drugo mesto u košarci na pokrajinskom i drugo na republičkom takmičenju.

 

 


Atletičari škole "9. maj" osvojili su zlatna odličja u trčanju na sto metara, bacanju kugle i skoku u dalj na pokrajinskom. U trčanju na sto metara na republičkom osvojili su zlato, kao i dve srebrne i i jednu bronzanu medalju.
- Ova deca su zlatna, radna i vredna. Radimo preko cele godine, naravno, ono što možemo. Na žalost, nemamo gde da se pripremamo osim u školskoj sali, a nastavnici ih ponekada vode na atletski stadion gde se pripremaju. Školska sala je mala, ali ipak uspevamo da se pripremimo. Koristimo lepo vreme, pa vežbamo u dvorištu – kazala je Aleksandra Popov.

 


Govoreći o sportskim uspesima učenika ove škole, Goran Kaurć je istakao da je to samo još jedan od dokaza da je Zrenjanin grad sportova.
- Iskoristio sam ovu priliku da razmenimo ideje o tome kako bi se ubuduće moglo raditi, da vidim da li im i šta nedostaje. Nedavno sam posetio školu i uverio se da uslovi za bavljenje sportom i nisu najbolji. Mi ćemo se potruditi da im u narednom periodu omogućimo da treniraju i negde van škole, budući da su sada limitirani školskom salom. I pored svega, mogu da im iskreno čestitam i uvek se radujem kada Zrenjaninci osvoje ovako vredne nagrade – rekao je Kaurić.