U četvrtak sednica Skupštine grada

Skupština
Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton najavio je za četvrtak, 7. april, 31. sednicu Skupštine grada. On je, u kratkim crtama, predstavio dvnevni red sednice i osvrnuo se na najznačajnije predloge odluka koji će se naći pred odbornicima.
- Gotovo polovina tačaka, kao što je uobičajeno na prvom prolećnom zasedanju, posvećena je izveštajima o radu javnih preduzeća i ustanova za prethodnu godinu. Očekujemo da direktorke i direktori preduzeća saslušaju primedbe odbornika i uzmu ih u obzir u poslovanju u tekućoj godini. Razmatraćemo i nekoliko odluka vezanih za osnovno funkcionisanje grada i komunalne delatnosti, a aktuelno je i pitanje rada ugostiteljskih objekata i klubova. Značajna tačka biće i predlog odluke o modalitetu finansiranja radova na sanaciji zgrade "Komiteta" u koju bi trebalo da budu preseljene službe koje su u nadležnosti Republike Srbije, a čije su kancelarije sada u zgradi gradske uprave – rekao je Aleksandar Marton.
 
 
Na dnevnom redu sednice naći će se i nekoliko predloga odluka o imenovanju ulica, koje će poneti imena nekoliko naših znamenitih sugrađana. To je, prema rečima Martona, u skladu sa željama da se ulicama ne dodeljuju ideološka imena.
- Do sada neimenovane ulice dobiće nazive Darka Nišavića, Vojislava Despotova, Duška Trifunovića i Koste Nikolića. Očekujem, dakle, kvalitetan rad Skupštine, naravno, razlike u mišljenjima su uvek potrebne, a ono što je još potrebno napomenuti jeste da ni na jedan predlog odluke nisu prispeli amandmani – dodao je on.
 
 
Sednica Skupštine grada počinje u četvrtak, u 10 časova, a svi zainteresovani, mogu se, kao i do sada, upoznati s tačkama dnevnog reda na stranici sajta Gradska vlast/Skupština grada/Sednica  Skupštine grada.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/942/grb_zrenjanin_150px.jpg