Sportska sala za decu u Mihajlovu

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov postavili su kamen temeljac za novu sportsku salu u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ u Mihajlovu.

 

 Predsednik Pajtić je istakao da je pokrajinska Vlada investirala u više od 300 objekata na teritoriji Vojvodine, tj. da su skoro u svakom selu obezbeđeni glavni egzistencijalni objekti.
- Posebno želimo da ulažemo u ona mala nerazvijena područja kojima je potrebna dodatna podrška za dalji razvoj kako bi se smanjila migracija mladih. Juče je otvorena prekrasna sportska sala u Banatskom Karlovcu, i moram reći da gradonačelnik i uprava nastavljaju s dobrom politikom ulaganja u ruralna područja kojima je potrebna podrška kako bi mladi mogli ostati tamo.

 

 

Gradonačelnik Mihajlov je rekao da je polaganje kamena temeljca u Mihajlovu zapravo nastavak aktivnosti započeto u Aradacu pre nekoliko dana - „nema škole bez fiskulturne sale“.

 

On je naglasio da su radovi vredni 29,4 miliona dinara i finansirani su iz gradskog budžeta.

 

Direktor škole "Sonja Marinković" u Zrenjaninu, Gizela Katona rekla je da je ovo dugo očekivani događaj koji je objasnio važnost takve podrške deci koja su veoma aktivna u sportu, ali do sada su morala da se bave sportskim aktivnostima u školskim hodnicima.

 

 

Osnovna škola u Mihajlovu je ogranak Osnovne škole „Sonja Marinković“ iz Zrenjanina gde su nastavni jezici srpski i mađarski. Škola u Mihajlovu obuhvata vrtić.